Patrik Laineen ja Columbuksen Tampereen reissusta masentava tulos

Patrik Laineella oli urheilullisesti masentava Tampereen matka (Kuva: AOP)

Patrik Laine sanoi suoraan, ettei Tampereelle olisi kannattanut tulla. Tällä Laine tarkoitti Columbus Blue Jacketsin urheilullista antia.

JÄÄKIEKKO Columbus Blue Jacketsin pitkä NHL-reissu Tampereelle ei mennyt putkeen. Perjantaina joukkue hävisi Colorado Avalanchelle maalein 3-6 ja lauantaina 1-5.

Columbuksen tähtihyökkääjä Patrik Laine ei jutellut jääkiekkojargonia.

– Eipä siinä. 5-1 tukkaan. Siinä lyhkäisesti, Laine summasi tuntemuksensa lauantain pelin annista.

Columbus päästi Coloradon helposti ylivoimahyökkäyksiin kahdella yhtä vastaan. Jälki oli armotonta. Miksi näin kävi?

– Olisi helppo fiksata, jos tietäisi, mistä se johtuu. Ei ruveta syyttelemään ketään. Se on yhtä lailla pakkien kuin hyökkääjienkin vastuulla. Se on vähän kuin rikkinäinen puhelin molemmin puolin. Väärässä paikassa vääriin aikoihin. Kun tommoiselle ketjulle antaa niitä paikkoja, niin kyllähän siellä omissa kolisee, Laine sanoi.

Joonas Korpisalo pelasi Columbuksen maalilla ensimmäisen NHL-ottelunsa yli puoleen vuoteen. Maalivahtipelin takia Columbus ei hävinnyt.

– Korpisaloa käy sääliksi. Eka peli takaisin tommoisen koitoksen jälkeen, jonka on käynyt läpi. Eikä tule yhtään jeesiä meiltä, Laine sanoi.

Laine oli juuri toipunut loukkaantumisesta. Hän korosti, ettei pelannut Tampereella puolikuntoisena.

– Vaikka käsi meni, niin jalat mulla toimii. Eikä noi olisi päästäneet mua pelaamaan, jos mä en olisi satapinnainen. Ei ole mitään, minkä taakse piiloutua. Ei vain meidän taso riitä. Se on niin yksinkertaista.

Laine pääsi pelaamaan NHL-jääkiekkoa kotimaassaan. Iloisia tunnelmia reissu ei hänelle jättänyt.

– Eipä tästä hirveästi jäänyt matkaan mukaan. En tiedä, olisiko tänne tarvinnut edes tulla mun puolestani. Tänne töihin tultiin, eikä töitä saanut hoidettua. Se on ihan sama, oliko hauskaa jään ulkopuolella. Ei sillä ole loppupeleissä mitään väliä, kun tää on kuitenkin tulosurheilua. Kaksi tappiota. Turha reissu siltä puolelta.

Blue Jacketsin alkukausi on ollut surkea. 11 pelistään joukkue on voittanut vain kolme. Mikä on tunnelma pukuhuoneessa?

– Kun hävitään koko ajan, ei se hirveän korkealla ole. Kuten joku viisas mies sanoi, ainoa suunta pohjalta on ylöspäin. Lähdetään sieltä rakentamaan, Laine päätti.

Teksti: Otto Palojärvi, Tampere

LUE MYÖS: Mikko Rantanen huudatti kansaa Tampereella – Patrik Laineelle iso pettymys

Kommentoi Facebookissa