PAU laajensi postilakkoa – liitto syyttää Postia vuokratyöntekijöiden painostuksesta

Nyt toteutunut lakko viivästyttää osittain postinkulkua.

Nyt toteutunut lakko viivästyttää osittain postinkulkua. (Kuva Posti)

Ammattiliitto laajensi postilakon koskemaan myös kaikkia trukinkuljettajia.

POSTILAKKO Posti ja logistiikka-alan unioni PAU laajensi sunnuntai-iltana alkaneen lakon koskemaan myös kaikkia trukinkuljettajia. Lakon laajennuksen syy on PAU:n mukaan Postin ”voimakas vuokratyövoiman käyttö lakon aikana ja vuokratyöntekijöiden törkeä painostus”.

Posti ilmoitti siirtävänsä pakettilajittelunsa Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan halvemman työehtosopimuksen piiriin 1.11.2019 lukien. PAU:n työtaistelutoimena Postin käsittely- ja lajittelutoiminnot pysäytetään 2.–4.9. väliseksi ajaksi. Työntekijät eivät saavu työvuoroihin, jotka alkoivat sunnuntaina 1.9. klo 22 jälkeen. Töihin palataan 5.9. klo 00.00 alkaen.

Trukinkuljettajiin laajennettu lakko koskee seuraavia paikkoja: Ulkomaan posti, Vantaan logistiikkakeskus, Liedon lajittelukeskus, Seinäjoen lajittelukeskus, Jyväskylän, Lahden ja Lappeenrannan lajittelutoiminnot sekä Helsingin, Kuopion, Tampereen ja Oulun postikeskukset.

Osassa paikoissa trukinkuljettajat ovat muussa kuin lajittelun organisaatiossa, mutta lakon laajennuksen jälkeen lakonalaista on kaikki trukkityö edellä kerrotuissa paikoissa.

Lue myös: Postin palkanalennukset ja johtajan miljoonapalkka kuohuttavat – ”Jokainen voi miettiä omalle kohdalle tilannetta”

Kommentoi Facebookissa