Pekka Haavisto nauttii eduskunnan luottamusta – hallituspuolueista vastaan äänesti yksi keskustan kansanedustaja

Ulkoministeri Pekka Haavisto on saanut selitellä toimiaan al-Hol-asiassa usealle eri taholle.

Ulkoministeri Pekka Haavisto on saanut selitellä toimiaan al-Hol-asiassa usealle eri taholle. (Kuva AOP)

Oppositiopuolueiden kansanedustajista kukaan ei äänestänyt ulkoministerin luottamuksen puolesta.

MINISTERI Perjantaina 11. syyskuuta pidetyssä eduskunnan täysistunnossa perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen edustaja Mari Rantasen kannattamana oli tehnyt ehdotuksen epäluottamuslauseen antamisesta ulkoministeri Pekka Haavistolle.

Epäluottamus kohdistui vihreitä edustavan Haaviston toimiin al-Hol-leirin suomalaisten kotiuttamisasiassa, josta perustuslakivaliokunta antoi moitteet lainvastaisista toimista virkamiehen syrjäyttämisyrityksessä mutta katsoi, että ministerisyytteen edellyttämä kynnys ei ylittynyt.

​Eduskunta äänesti asiasta tänään pidettävän täysistunnon alussa. Eduskunta hyväksyi SDP:n edustaja Johanna Ojala-Niemelän tekemän ehdotuksen ja päätti olla nostamatta syytettä ulkoministeri Pekka Haavistoa vastaan. Äänestyksen tulos oli 101–68. Asian käsittely päättyi.

Hallitusryhmien edustajista yksi edustaja äänesti vastaan, poissa heistä oli 14 kansanedustajaa. Kielteisen äänen antanut edustaja oli keskustan Hannu Hoskonen. Oppositiopuolueiden edustajista kukaan ei äänestänyt Haaviston luottamuksen puolesta, mutta poissa oppositiosta oli 16 kansanedustajaa.

Lue myös: Haavisto-tutkinnassa yllättävä paljastus – kikkailtiinko jälleen konsulttipalkkiolla Bernerin malliin?

Kommentoi Facebookissa