Pelicans ja HIFK tasoittivat voitot

Kuva SM-liiga

Pelicans voitti Ilveksen lauantaina 3-2 ja HIFK kukisti Tapparan 4-2. Ottelusarjat ovat 1-1 -tasatilanteessa.

JÄÄKIEKKO SM-liigan välieräsarjat käsittävät tänä keväänä ainakin viisi ottelua. Tämä varmistui lauantaina, kun Pelicans ja HIFK voittivat kotiottelunsa.

Lahdessa Pelicans voitti Ilveksen vaikeuksien jälkeen 3-2 ja tasoitti ottelusarjan 1-1:een. Pelicansin puolustaja Ben Blood porsasteli itsensä suihkuun jo ottelun alussa ja toisen puolustajan Teemu Erosenkin peliaika jäi tiettävästi loukkaantumisen takia väliin.

Pelicans käytti paikkansa kuitenkin tehokkaasti hyväkseen. Kahdesti maalannut Lukas Jasek oli Pelicansin sankari. Ilves sai kolmannessa erässä kovan paineen, mutta Pelicansin puolustus kesti loppuun saakka, eikä tasoitusta nähty.

HIFK taas kaatoi Tapparan Helsingissä tasaisen taiston jälkeen maalein 4-2. Julius Nättinen oli isäntien tehomies pistein 1+1. Micke-Max Åsten teki pudotuspelien avausmaalinsa.

Waltteri Merelä teki kaksi maalia, mutta ne eivät auttaneet Tapparaa voittoon. HIFK on kahdessa ensimmäisessä ottelussa osoittanut, että pudotuspelien suurin suosikki, hallitseva Suomen mestari ja Euroopan mestari Tappara, on voitettavissa,

Tappara ja HIFK kohtaavat seuraavaksi keskiviikkona. Ilves ja Pelicans ottavat mittaa toisistaan torstaina.

Molempien sarjojen kolme seuraavaa ottelua pelataan Tampereella. Sarjat aloitettiin kahdella ottelulla Lahdessa sekä Helsingissä, koska Nokia-areena oli varattu itselleen Antti Tuiskulle konsertointia varten.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: TPS teki kovan ratkaisun – valmentaja vaihtuu

Kommentoi Facebookissa