Pelicans Liigan kärkeen – TPS:llä surkeat satavuotisetkot

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Lahden Pelicans johtaa SM-liigaa otettuaan perjantaina kolmannen perättäisen voittonsa.

JÄÄKIEKKO Lahdessa Pelicans otti perjantaina jo kolmannen perättäisen voittonsa ja nousi samalla koko SM-liigan piikkipaikalle. Lukko kaatui maalein 2-1.

Lahtelaisten maaleista vastasivat Elias Vilen ja Aleks Haatanen. Lukon maalivahti Artyom Zagidulin voi ottaa Vilenin alivoimalla syntyneen osuman täysin omaan piikkiinsä.

Pelicans nousi 25 pisteeseen ja johtaa koko sarjaa. Tosin seuraavina tulevat Ilves ja Kärpät ovat pelanneet kaksi ottelua sitä vähemmän. Lukko on kerännyt 23 pistettä ja on neljäntenä.

Kärpät pelasi viime perjantaina surkean ottelun HIFK:ta vastaan Helsingissä, mutta se herätti joukkueen. Nordiksen illan jälkeen Kärpät on voittanut jo kolme ottelua putkeen.

Perjantaina se kaatoi KooKoon Kouvolassa maalein 4-1.

– Oli kyllä hyvä peli meiltä, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki iloitsi.

– Oli ehjä peli ja puolustettiin hyvin, kuten vieraissa pitää. Ei me montaa paikkaa annettu vastustajalle kahdessa ensimmäisessä erässä. Sitten olimme myös tehokkaita. Tykkäsin siitä, kun oli iso kaukalo, niin me mentiin silti maalille ja tehtiin sieltä niitä maaleja, Marjamäki jatkoi.

Parannettavaakin silti jäi. Kärppien ylivoima oli tehotonta.

– Ylivoimapeli jäi vähän hampaankoloon. Se kyllä pyörii hyvin, mutta me ei saada siinä tulosta. Kauttaaltaan hyvä vieraspeli ja paras vieraspeli tähän mennessä, Marjamäki kiitteli.

JYP aloitti perjantaina hyvin ottelunsa vieraspelaamisen kanssa kamppaillutta Tapparaa vastaan, mutta hävisi lopulta tylysti 1-5-lukemin.

JYPin pukuhuoneen ovet pysyivät pelin jälkeen pitkään kiinni. Mistä siellä puhuttiin, JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi?

– Se mitä on kopissa, jää koppiin. Eivät ne ole julkisia asioita. Hyvä valmistautuminen ehdottomasti ja päästiin hyvin liikkeelle. Olimme ensimmäisessä erässä hyvin aktiivisia ja luotiin hyvin maalipaikkoja. Ei saatu hyvistäkään paikoista maaleja ja tietyllä tapaa sellainen ajatusmalli, että peli jatkuisi sellaisenaan jäi osalle vähän päälle. Vaikka tietää sen, että kun avauserä on tuollainen, niin vastustaja vain ja ainoastaan parantaa ja peli muuttuu aggressiivisemmaksi. Pikkaisen jäätiin siinä kohtaa telineisiin, Rautakorpi vastasi.

Vaasan Sport venyi perjantaina komeaan voittoon SM-liigassa, kun se kaatoi Turun Palloseuran 6-3. Sportilla oli ottelussa tällä kertaa muutakin terävää kuin luistimet ja se ansaitsi voittonsa.

TPS pelaa lauantaina 100-vuotisjuhlapelinsä Ilvestä vastaan, mutta Vaasan etkoista sille ei tarttunut mitään mukaan.

– Kyllähän me tuossa päätettiin, että onnitellaan 100-vuotiasta TPS:ää, mutta ei voitosta, Sportin päävalmentaja Risto Dufva aloitti ja kätteli TPS-luotsi Jussi Ahokasta.

Sport pelasi parhaan ottelunsa pitkiin aikoihin.

– Kyllähän tässä kovaa prosessia on käyty ja jouduttu mekin miettimään syntyjä syviä. Palavereita on pidetty ja vaikka ekassa erässä olimme vähän telineissä johtuen vastustajastakin, niin saimme uskon puseroon siinä toisessa erässä sen tehotuokion myötä ja sen myötä se meidän peli vapautui, Dufva analysoi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Lukon mestaruushuumasta lähtöpasseihin SaiPasta – Pekka Virta rajussa vuoristoradassa

Kommentoi Facebookissa