Pelicans syvensi HIFK:n tuskaa – ”Kyllä siitä pitää olla tietyllä tapaa huolissaan”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK:n tilanne synkkenee. Kolmessa perättäisessä tappio-ottelussa 198 laukausta ja vain kolme maalia.

JÄÄKIEKKO Lahden Pelicans kävi perjantaina ryöstöretkellä HIFK:n vieraana Helsingissä. Pelicansin oma kiekollinen peli loisti lähes poissaolollaan, mutta silti joukkue nappasi kolme pistettä mukaansa Juhamatti Aaltosen johdolla lukemin 3-0.

Pelicans oli ottelussa vahvasti puolustuskannalla, mistä kertoo sekin, että HIFK voitti ottelun laukaustilaston 66-28.

Pelicans oli kuitenkin harvoissa paikoissa tehokkaampi ja Juhamatti Aaltonen pääsi iskemään voittomaalin jo avauserässä.

– Iso voitto. Pari huonoa peliä oli alla, eikä tämä nyt tänäänkään ollut ihan mikään nappipeli. Puolustimme hyvin, Tomi Karhunen oli maalissa hyvä ja teimme tarvittavat maalit, Aaltonen summasi ottelun jälkeen.

Pelicansilla oli allaan ennen Helsingin-reissua kaksi surkeaa kotipeliä, missä omiin meni 12 maalia. Palaute valmennusjohdolta oli sen jälkeen ilmeisen rankkaa tavaraa.

– Voit kuvitella varmaan! Kyllä siinä paljon keskusteltiin ja paljon pitää vielä parantaa. Tänään teimme varmaan jonkinlaisen pitkäkiekko-ennätyksen. Pitäisi pystyä välillä pellaamaankin, ettei ihan mene tuollaiseksi rätkimiseksi. Tietysti jos se sen vaatii, niin otetaan sitten noin ne voitot. Ne ovat kuitenkin tärkein asia, Aaltonen sanoi.

Aaltonen on pelannut myös HIFK:ssa yhden kauden ja hän myönsi, että voitto ”Nordikselta” on ainakin jollain tapaa aina erityinen juttu.

– Onhan se aina täällä mukava voittaa, mutta voittaminen nyt on aina kivaa.

HIFK on laukonut kolmeen tappio-otteluun 198 kertaa, mutta tehnyt vain kolme maalia. HIFK on tehnyt koko sarjassa vähiten maaleja.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen ei halunnut perjantaina kaunistella totuutta.

– Se kertoo siitä, ettei ole tullut niitä onnistumisia ja totta kai se vähän jähmettää. Silloin vain pitäisi pystyä tekemään niitä kakkoskiekko- ja maskimaaleja ja niitä vähän likaisempia maaleja. Kyllä siinä puristamista, sitä ei voi kiistää, HIFK:n päävalmentaja linjasi ottelun jälkeen.

Paniikkinappulaa ei kuitenkaan auta painaa vielä pohjaan.

– Pitää oikealla tavalla reagoida ja käsitellä asiat. Kärsivällisyys on avainsana ja nähdä sieltä ne asiat, joita pystytään parantamaan ja mitkä ovat hyvillä mallilla. Tässä mitataan kärsivällisyyttä ja oikeanlaista lähestymistapaa joukkuetta kohtaan, Pikkarainen kertoi lääkkeensä lamaan.

Mutta onko HIFK jo nyt kriisissä ja pitääkö olla huolissaan?

– Kyllä siitä pitää olla tietyllä tapaa huolissaan. Olemme tahkonneet tässä aika paljon. Totta kai siitä pitää olla terveellä tavalla huolissaan. Siihen voimme itse vaikuttaa ja onnistumiset ruokkivat onnistumisia ja se on se kierre, mikä pitäisi saada käyntiin, Pikkarainen linjasi.

Haastattelut Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: Tapparan hurja putki jatkuu – voittanut kauden kaikki pelit

Kommentoi Facebookissa