Pelicans viimeisenä joukkueena välieriin

Kuva SM-liiga

Pelicans voitti KalPan 4-2 ja meni välieriin otteluvoitoin 4-3.

JÄÄKIEKKO SM-liigan viimeinen käynnissä ollut puolivälieräsarja päättyi tiistaina, kun Pelicans ja KalPa pelasivat ratkaisevan seitsemännen ottelun Lahdessa. Kotijoukkue Pelicans voitti maalein 4-2 ja voitti ottelusarjan siis 4-3.

Pirteämmin otteluun tullut Pelicans sai otteluun unelma-alun johdettuaan ensimmäisellä erätauolla 2-0. Tyler Kelleher vastasi Pelicansin avausmaalista ja Lukas Jasek teki toisen maalin ylivoimalla.

Lars Bryggman maalasi Pelicansin toisessa erässä jo ratkaisevan tuntuvasti 3-0-johtoon. Anton Karlsson toi maalillaan vielä toivoa kuopiolaisille, mutta Bryggman teki päätöserän lopulla illan toisen maalinsa. Lasse Lappalainen kavensi vielä 2-4:ään, mutta KalPan kiri ei riittänyt sen lähemmäksi.

Pelicans saa vastaansa välierässä Tampereen Ilveksen. Toisessa välieräparissa kohtaavat Tappara ja HIFK.

Ensimmäiset välieräottelut pelataan ensi perjantaina ja lauantaina Lahdessa sekä Helsingissä. Tämä johtuu siitä, että Antti Tuisku esiintyy Tampereen Nokia-areenalla molempina päivinä.

Tampereella pelataan ensimmäiset välierät keskiviikkona 5. huhtikuuta ja torstaina 6. huhtikuuta. Tappara kohtaa keskiviikkona HIFK:n ja Ilves torstaina Pelicansin.

Loppuottelupaikkaan tarvitaan välieristä neljä otteluvoittoa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK välieriin – Lukko katkerasti kesälomille

Kommentoi Facebookissa