Perparim Hetemaj on ainoa suomalainen maalintekijä Serie A:ssa

Perparim Hetemaj palasi 2022 HJK:n riveihin 16 vuoden tauon jälkeen. (Kuva Veikkausliiga)

Perparim Hetemaj teki HJK:lle pisteen tuoneen maalin Eurooppa-liigassa, mutta pitää ensimmäistä Serie A:n maaliaan yhä merkittävimpänä osumanaan.

JALKAPALLO Kokenut Perparim Hetemaj pelasti HJK:lle pisteen puskettuaan tasoitusmaalin torstaina Helsingissä pelatussa jalkapallon Eurooppa-liigan ottelussa bulgarialaisseura Ludogorets Razgradia vastaan. Hetemaj ei varsinaisesti ole tullut tutuksi maalintekijänä, joten osumistaan hän ottaa aina ilon irti.

Ludogorets-ottelun maali ei ollut hänelle kuitenkaan uran ikimuistoisin. Brescian paidassa 2010 hän teki suomalaisittain historiallisen maalin.

– Niitä maaleja ei ole paljon. Serie A:n ensimmäinen maalini on tietenkin merkittävin. Olen ainoa suomalainen, joka koskaan on tehnyt maalin siellä, niin se on ja pysyy ykkösenä. Se oli mun lapsuuden unelmani pelata Serie A:ssa, Hetemaj totesi.

Ludogorets-ottelun maalin hän rankkaa toki korkealle. Aikuisten sarjaotteluissa Perpa on tehnyt 19 maalia ja Suomen A-maajoukkueessa neljä.

– Samalle tasolle rankkaisin tämän, kuin ensimmäisen A-maajoukkuemaalini. Mutta sanon edelleenkin, että en ole tehnyt paljoa maaleja. Kaikki maalit, jotka olen tehnyt, rankkaan korkealle, hän arvioi.

Perpa on nähnyt paljon, mutta Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelut HJK:n paidassa ovat erityisiä.

– Totta kai on hienoa pelata suomalaisessa joukkueessa Eurooppa-liigaa. Jos se ei sytyttäisi, niin pitäisi varmaan lopettaa.

Hetemaj, 36, palasi täksi kaudeksi HJK:hon 16 vuoden tauon jälkeen. Valmentaja Toni Koskela onkin saanut hänestä merkittävän vahvistuksen, kuten Ludogorets-ottelussakin nähtiin.

– Aika monikäyttöinen pelaaja. Pystyy sopeutumaan erilaisiin rooleihin. Antaa erilaisia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi tänään. Perpa pystyy tekemään työtä paremmin puolustuspäähän kuin moni meidän hyökkääjä ja pystyy kaivamaan vastahyökkäyksissä rikkeitä paremmin kuin joku muu, Koskela arvioi Hetemajsta.

Ludogoretsin puolustus oli Perpan kanssa vaikeuksissa. On mahdollista, ettei Ludogorets olettanut Hetemajn olevan niin hyökkäävässä roolissa.

– Perpa on hyvä juoksemaan syvyyteen. Löytää niitä epätasapainoja, niin kuin tänäänkin me päästiin boksiin hyvinkin simppelisti, kun vähän ylimiehitettiin yhtä välikaistaa ja tuli oikeanlaisia juoksuja niihin väleihin. Niissä Perpa on hyvä. Monipuolinen pelaaja. Tietysti hän on pelannut tämän tyyppisiä pelejä pelejä paljon, Koskela totesi.

Hetemaj on kääntänyt katseensa jo sunnuntaille, jolloin hänellä on mahdollisuus toteuttaa suuri tavoitteensa. Hän ei ole urallaan voittanut Suomen mestaruutta.

– Tulin tänne, koska haluan Suomen mestaruuden. Toivottavasti se tulisi mahdollisimman nopeasti. Seuraavassa pelissä meillä on fokus siinä, Hetemaj sanoi.

HJK voisi varmistaa mestaruutensa sunnuntaina tappiollakin. Tämä edellyttäisi KuPSin tappiota sunnuntaina FC Interille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK tasapeliin Eurooppa-liigassa – tulos tuntui pettymykseltä

Kommentoi Facebookissa