HJK tasapeliin Eurooppa-liigassa – tulos tuntui pettymykseltä

HJK:n ja Ludogoretsin ottelu Helsingissä päättyi 1-1. (Kuva All Over Press)

HJK tuhri useamman hienon maalipaikan ja joutui tyytymään tasapeliin selkeästi rahakkaampaa Ludogorets Razgradia vastaan.

JALKAPALLO HJK avasi pistetilinsä Eurooppa-liigassa pelattuaan bulgarialaisseura Ludogoretsin kanssa 1-1 -tasapelin. HJK:lla oli enemmän maalintekoyrityksiä ja se olisi ansainnut voitonkin.

Ludogoretsin slovenialaisvalmentaja Ante Simundza ei valitellut lopputulosta, vaikka antoikin ymmärtää tekonurmen suosineen HJK:ta.

– Mitä näimme kentällä, niin tulos 1-1 on reilu, hän sanoi.

Perparim Hetemaj toi HJK:lle 210 000 euron bonusrahapotin puskettuaan tasoitusmaalin. Hetemaj teki selväksi, että ottelu oli voitettavissa.

– Hyvä peli hyvää vastustajaa vastaan. Tietenkin paremmalla viimeistelyllä oltaisiin voitu ottaa kolme pistettä, hän sanoi.

Perpa oli Ludogorets-ottelussa hyökkäävämmässä roolissa ja aiheutti vastustajalle jatkuvasti vaikeuksia. Perpa korosti pelanneensa Serie A:ssa nuorempana paljon vastaavassa roolissa.

– Mä olen pelannut Italiassa monia eri rooleja. Nuorempana olin vähän hyökkäävämpi pelaaja. Tänään oltiin scoutattu, missä ne tilat ovat, ja oli helppoa noudattaa valmennuksen ohjeita, missä ne tyhjät tilat on.

Töölön tekonurmesta on HJK:lle Eurooppa-liigassa tietysti etua. Vastustajalla ei ole nopeammasta alustasta yhtä hyvää tuntumaa.

– Onhan se iso etu meille. Se vaatii totuttelua. Kivempi on pelata, kun tekonurmi on märkä, eikä niin lämmin. Kyllä siitä on apua meille, Hetemaj totesi.

HJK avasi Ludogorets-ottelussa pistetilinsä. Huonosti HJK ei pelannut Real Betisiä eikä AS Romaa vastaan, mutta tasuriinkaan ei ollut jakoa.

– Lohkossa on kolme tosi kovaa joukkuetta. Peliesitykset on aina olleet hyviä kaikissa otteluissa. Tietenkin haluttaisiin paljon heti, mutta pitää muistaa, että kehitys menee eteenpäin, Hetemaj arvioi.

– Ollaan pelattu myös Betisiä ja Romaa vastaan taktisesti hyvin. Laatu on niin paljon korkeampaa kuin vertaa Veikkausliigaan. Siinä mielessä pitää olla tyytyväinen joukkueen esitykseen, hän jatkoi.

Perpa on esiintynyt europeleissä vahvasti. Hän korostaa motivoituvansa vahvasti myös Veikkausliigan peleihin.

– Kyllä mä olen Veikkausliigassakin pelannut hyvin loukkaantumisten jälkeen. Kun tulin tänne, olin aika loppu. Oli pitkä kausi alla. Tietenkin voin pelata aina paremmin. Pelit ovat vähän erilaisia ja onhan se kivempi pelata, kun on ainutlaatuisia pelejä ja on hieno kannustus.

Kliseisesti toistetaan jalkapallon olevan joukkuepeli. Perpa painottaa, että joukkueen vahva suoriutuminen yhteispelissä nostaa myös yksilöiden suoriutumisen tasoa.

– Kun joukkue pelaa hyvin, kaikkien pelaajien taso nousee. Paljon voisin nostaa nuoria pelaajia esiin, jotka pelasivat hyvin tänäänkin. Intohimo, mikä tässä joukkueessa on ja tavoitteet, niin kyllä ne sytyttää. On helppo pelata ja nauttia tästä hommasta.

Teksti: Otto Palojärvi, Töölön stadion

Lue myös: KuPS liukastui banaaninkuoreen – HJK:lla sauma ensi sunnuntaina

Kommentoi Facebookissa