Perussuomalaisten puoluejohdossa muutoksia – ilman vastaehdokkaita jäänyt Jussi Halla-aho jatkaa

Jussi Halla-aho ei saanut vastaehdokkaita perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Jussi Halla-aho ei saanut vastaehdokkaita perussuomalaisten puheenjohtajaksi. (Kuva AOP)

Uusi puoluesihteeri kuuluu Suomen Sisuun, josta Jussi Halla-aho erosi.

PERUSSUOMALAISET Perussuomalaisten puoluekokous on valinnut Tampereella uuden puoluejohdon seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Gallupsuosiossa paistattelevan puolueen puheenjohtajaksi ei ollut kuin yksi ehdokas – nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho jatkaa tehtävässä yksimielisesti.

Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikasta käytiin sen sijaan jo kisa, kun europarlamenttiin valittu Laura Huhtasaari ei ollut ehdokkaana. Kansanedustaja Riikka Purra voitti äänestyksen saatuaan 639 ääntä, Leena Meren äänimäärä oli 401 ja Lauri Sallisen 38 ääntä. Purra on valtiotieteiden maisteri, joka on aikaisemmin toiminut perussuomalaisten poliittisena suunnittelijana.

Puoluesihteerinä toiminut Riitta Slunga-Poutsalo ei myöskään asettunut enää ehdolle, sillä hänet valittiin kansanedustajaksi. Uudeksi puoluesihteeriksi 12 ehdokkaan joukosta valittiin espoolainen kaupunginvaltuutettu ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos, joka voitti 28 äänellä Venäjä-tutkija Arto Luukkasen.

Simo Grönroos on ollut nationalistisen Suomen Sisun jäsen 16-vuotiaasta lähtien. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ilmoittanut sen sijaan eronneensa järjestöstä.

Perussuomalaiset valitsivat kokouksessaan vielä toisen ja kolmannen varapuheenjohtajan. Teuvo Hakkarainen luopui toisen varapuheenjohtajan paikastaan saatuaan tuomion kansanedustaja Veera Ruohon ahdistelusta ja pahoinpitelystä.

Tilalle valittiin Arja Juvonen, joka voitti Sebastian Tynkkysen toisella äänestyskierroksella. Kolmantena varapuheenjohtajana jatkaa Juho Eerola.

Lue myös: Kultarannassa todettiin vanhan vastakkainasettelun muuttuneen – ”Demokraattisten vaalien tuloksia pidetään ongelmana”

Kommentoi Facebookissa