Petoksella viety koira löytyi yleisövihjeiden ansiosta – koiranpentu ehti käydä ulkomailla asti

Poliisi epäilee, että nainen ja mies hankkivat koiranpennun petoksella. (Kuva Poliisi)

Poliisi sai kansalaiselta varman näköhavainnon koiranpennusta ja teki kotietsinnän vihjeen perusteella.

PETOS Helsingin poliisi on tiedottanut kadonneesta koiranpennusta. Poliisi epäili, että nainen ja mies hankkivat koiranpennun petoksella. Kyseessä oli kiinalaisen bulldogin pentu ja epäilty rikos tapahtui sunnuntaina 27. helmikuuta 2022.

Epäillyt väittivät, että he aikoivat ostaa kaksi pentua asianomistajalta. He näyttivät kuvaa pankkisiirrosta ja saivat toisen pennun mukaansa. Toinen pentu oli tarkoitus hakea ja maksaa seuraavana päivänä. Maksua ei kuitenkaan ollut oikeasti tapahtunut.

Poliisi tiedotti 8. maaliskuuta, että epäillyt oli tavoitettu ja kuulusteltu. Epäillyt sopivat poliisin kanssa alun perin, että he hankkivat koiran takaisin ja palauttavat sen 13. maaliskuuta. Epäillyt eivät noudattaneet sovittua. Poliisi löysi koiran vasta viikon päästä omien tutkimustensa avulla.

Koira löydettiin maanantaina 21. maaliskuuta Helsingin ulkopuolelta. Poliisi sai kansalaiselta varman näköhavainnon koiranpennusta ja teki kotietsinnän vihjeen perusteella.

– Ihmiset välittivät meille tapauksesta kymmeniä vihjeitä. Yleisötiedot auttoivat merkittävästi tapauksen ratkaisemisessa. Kiitämme kaikkia avusta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä.

Koiranpentu oli löytöhetkellä hyvässä kunnossa. Viikkojen aikana se ehti käydä ulkomailla asti, ja jossain vaiheessa epäiltiin, että se olisi karannut. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä petos, identiteettivarkaus, kaksi väärennystä ja kätkemisrikos.

Lue myös: Onko koira oikeasti ihmisen paras ystävä? – ”Koira ei ole koskaan tahallaan ilkeä”

Kommentoi Facebookissa