Petoksesta epäillylle miehelle ehdittiin korvata 100 000 euroa työtapaturmasta – kokonaissumma yli miljoona euroa

Mies oli käynyt lukuisia kertoja lääkärissä, mutta perusteelliset tutkimukset olivat jääneet miehen voimakkaista oireista johtuen hieman vajaiksi.

Mies oli käynyt lukuisia kertoja lääkärissä, mutta perusteelliset tutkimukset olivat jääneet miehen voimakkaista oireista johtuen hieman vajaiksi. (Kuvituskuva Fotolia)

Tutkijat olivat seuranneet miestä, joka oli liikkunut normaalisti sekä tehnyt raskaita liikunta- ja työsuorituksia.

PETOS Itä-Suomen poliisi sai kuluvan vuoden maaliskuussa tutkintapyynnön vakuutusyhtiöltä, jonka mukaan Ylä-Karjalassa asuvan noin 40-vuotiaan miehen epäillään erehdyttäneen vakuutusyhtiötä ja lääkäreitä työtapaturmaansa liittyen.

Mies oli saanut tätä kautta perusteetonta taloudellista hyötyä itselleen. Alkuvuoteen 2019 mennessä miehelle oli maksettu erilaisia tapaturmaan liittyviä korvauksia lähes 100 000 euroa. Mikäli vakuutusyhtiö olisi jatkanut korvausten maksamista, olisi kokonaiskorvaussumma ylittänyt miljoona euroa.

Esitutkintaan liittyvä työtapaturma oli sattunut alkuvuodesta 2017 tehtaalla, jossa mies oli oman kertomansa mukaan altistunut akkuhapolle. Mies oli saanut tästä tapauksesta sellaisia hengitystieoireita, että hän oli jäänyt sairauslomalle ja lopulta tapaturmaeläkkeelle. Mies oli käynyt lukuisia kertoja lääkärissä tapaturmaansa liittyen. Oireisiin liittyvät perusteelliset tutkimukset olivat jääneet miehen voimakkaista oireista johtuen hieman vajaiksi.

Vakuutusyhtiön tutkijat olivat selvittäneet tapausta ennen tutkintapyyntöä poliisille ja mies oli kertonut, että hänen liikunta- ja toimintakykynsä on ollut erittäin huono tapaturmasta lähtien. Tutkijat olivat seuranneet miestä yleisillä paikoilla, ja tutkijoiden havaintojen mukaan mies oli liikkunut normaalisti sekä tehnyt raskaitakin liikunta- ja työsuorituksia.

Poliisi on kuulustellut tapaukseen liittyen runsaasti todistajia ja eri alojen asiantuntijoita. Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan. Törkeästä petoksesta epäilty mies oli esitutkinnan alkuvaiheessa viikon ajan tutkintavankeudessa.

Lue myös: ”Kyllä tulipalo aina konkurssin voittaa” – nämä ovat vakuutusetsivien parhaat tarinat

Kommentoi Facebookissa