Petteri Kaniini pahanteossa – allergiaperheiden palaute sai aikaan elokuvakohtauksen poiston

Petteri Kaniini on Beatrix Potterin luoma hahmo, joka seikkailee kirjoissa, tv-sarjassa ja valkokankaalla.

Petteri Kaniini on Beatrix Potterin luoma hahmo, joka seikkailee kirjoissa, tv-sarjassa ja valkokankaalla. (Kuva Columbia Pictures)

Elokuvassa kanit hyökkäsivät allergisen hahmon kimppuun karhunvatukoita viskoen.

ELOKUVA Maaliskuun lopussa Suomessa ensi-iltaan tulevassa lapsille suunnatussa Petteri Kaniini -elokuvassa oli kohtaus, joka herätti allergiaperheiden suuttumuksen heti elokuvan julkaisun jälkeen.

Kohtauksessa kanit hyökkäsivät allergisen hahmon kimppuun karhunvatukoita viskoen. Yksi marja päätyi miehen suuhun, minkä jälkeen hän sai vakavan anafylaktisen kohtauksen ja joutui pistämään itseään adrenaliini-injektorilla.

Kohtaus suututti allergisten lasten vanhemmat ja herätti laajasti paheksuntaa sosiaalisen median keskusteluissa myös Suomessa.

– Ihan käsittämätöntä ja järkyttävää, allergiaperheet kommentoivat kohtausta.

Elokuvan tuotantoyhtiö reagoi palautteeseen nopeasti, ja kohtaus leikattiin pois elokuvan kansainvälisestä versiosta pian ensi-illan jälkeen. Allergia-, iho- ja astmaliitto pitää allergialla kiusaamista vaarallisena ilmiönä, jota ilmenee ajoittain myös oikeassa elämässä, ei pelkästään valkokankaalla.

– Elokuvassa ollut kohtaus johti todelliseen hengenvaaraan. Tilanne on yhtä vakava todellisuudessa, jos anafylaksian mahdollisuuteen ei suhtauduta vakavasti, liitto tiedottaa.

Liitto toivookin, että vakavia allergioita käsiteltäisiin kodeissa, päiväkodeissa ja kouluissa asiallisesti ja oikeaan tietoon perustuen. Allergioilla kiusaamiselle pitää olla nollatoleranssi.

Petteri Kaniini on Beatrix Potterin luoma hahmo, joka seikkailee kirjoissa, tv-sarjassa ja valkokankaalla. Uusimman elokuvan Suomen ensi-ilta on maaliskuun 30. päivänä.

  • Petteri Kaniini -elokuvan suomenkielinen traileri

Kommentoi Facebookissa