Petteri Orpon hallitus sai eduskunnan luottamuksen – samoin ministerit Riikka Purra ja Wille Rydman

Orpon hallitus sai eduskunnan luottamuksen tiedonantokeskustelun jälkeen äänin 106-65. (Kuva Eduskunta)

Oppositio halusi kaataa hallituksen luottamuslauseäänestyksellä.

EDUSKUNTA Eduskunta äänesti perjantaina valtioneuvoston ja sen ministerien luottamuksesta. Eduskunta päätti äänin 106-65, että Petteri Orpon (kok.) hallitus nauttii eduskunnan luottamusta. Lisäksi eduskunta päätti, että ministeri Riikka Purra (ps.) nauttii eduskunnan luottamusta äänin 104-65 ja Wille Rydman (ps.) äänin 106-65.

Hallituksen ja Rydman luottamusäänestyksessä tyhjää äänesti 21 kansanedustajaa, Purran äänestyksessä 23 edustajaa. Äänestyksen jälkeen keskustan Antti Kaikkonen ja Anne Kalmari sanoivat puhemies Jussi Halla-aholle äänestäneensä väärin Rydmanin luottamusäänestyksessä, sillä heidän tarkoituksensa oli äänestää tyhjää. Keskusta oli aiemmin ilmoittanut äänestävänsä tyhjää sekä hallituksen että ministereiden luottamuslauseäänestyksissä.

Kaikki paikalla olevat hallituspuolueiden kansanedustajat äänestivät ministereiden sekä hallituksen luottamuksen puolesta, lukuun ottamatta RKP:n kansanedustaja Eva Biaudeta, joka äänesti tyhjää ministeriäänestyksessä.

Epäluottamuslauseet ministereille ja valtioneuvostolle esitettiin keskustelussa valtioneuvoston tiedonannosta yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa. Eduskunnan työjärjestyksen mukaan valtioneuvoston tai ministerin nauttimasta luottamuksesta toimitetaan äänestys, jos tiedonannosta käydyn keskustelun aikana on tehty ehdotus epäluottamuslauseen antamisesta valtioneuvostolle tai ministerille.

Keskustelussa edustaja Veronika Honkasalo teki edustaja Jussi Saramon (vas.) kannattamana ehdotuksen epäluottamuslauseen antamisesta ministeri Rydmanille ja edustaja Fatim Diarra teki (vihr.) edustaja Veronika Honkasalon (vas.) kannattamana ehdotuksen epäluottamuslauseen ministeri Purralle. Edustaja Nasima Razmyar (sd.) teki edustaja Fatim Diarran kannattamana ehdotuksen epäluottamuslauseen antamisesta valtioneuvostolle.

Lue myös: Sanna Marin pyytää eroa eduskunnasta uuden työn johdosta – ”Uskon, että tästä on hyötyä myös koko Suomelle”

Kommentoi Facebookissa