Pikkuhuuhkajat napsivat hienoja voittoja – tavoite viedä Suomi EM-kisoihin!

Valmentaja Tommi Kautonen luotsasi kesäkuun alussa Pikkuhuuhkajat arvostetun turnauksen voittoon Ukrainassa.

Valmentaja Tommi Kautonen luotsasi muun muassa kesäkuun alussa Pikkuhuuhkajat arvostetun turnausvoittoon Ukrainassa. (Kuva AOP)

Jalkapallon U21-maajoukkue on menestynyt miesten maajoukkuetta paremmin otteluissaan.

JALKAPALLO Jalkapallon U21-maajoukkueen esitykset ovat olleet viime vuosina ilahduttavaa seurattavaa. Suunta on ollut lähes päinvastainen A-maajoukkueen kanssa, sillä joukkue on napsinut hyviä päänahkoja edellisissä karsinnoissa sekä talven ja kevään harjoitusotteluissa.

Seuraavien EM-kisojen karsinnat alkavat syksyllä, jolloin Suomi avaa pelin Lahdessa Färsaaria vastaan. Suomen kanssa EM-lopputurnauspaikasta kisaavat Tanska, Puola, Liettua, Georgia ja Färsaaret.

Joukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen luotsasi kesäkuun alussa Pikkuhuuhkajat arvostetun Valeri Lobanovski -muistoturnauksen voittoon Ukrainassa. Kautosen mukaan Suomella onkin erittäin hyvät mahdollisuudet kamppailla tasaväkisesti lopputurnauspaikasta tulevassa karsinnassa.

– Jos ajattelemme edellistä karsintaa, niin nyt lohkossamme ei ole Saksan kaltaista joukkuetta, joka vilisi Bundesliiga-tähtiä. Kovimmat kilpakumppanimme ovat tällä kertaa Puola ja Tanska. Toki heilläkin pelaa useita pelaajia Saksan jalkapalloliigassa ja esimerkiksi Serie A:n akatemioissa, mutta urakkamme on tällä kertaa realistisempi. Saksa oli vain yksinkertaisesti niin kova, ettei sille löytynyt viime vuonna pysäyttäjää, Kautonen tunnustaa.

Suomi kaatoi Ukrainassa Slovenian ja Ukrainan, jotka ovat molemmat kovia futismaita. Kautosen mukaan turnausvoitto lisäsi joukkueen itseluottamusta.

– Voitto osoitti, että mikäli pystymme pitäytymään omassa pelisuunnitelmassamme, voimme taistella tasaväkisesti lähes minkä maan kanssa tahansa. Toki täytyy muistaa, että erityisesti Tanska on vakiovieras EM-lopputurnauksessa, joten mikään kevätretki ei meitä odota. Luonnollisesti meidän täytyy voittaa niin sanotut ennakkoon heikommat maat ilman suuria ongelmia.

Vaikka nuorten maajoukkuepelaajista iso osa pelaa ulkomailla, läpimurtoja ei ole vielä nähty esimerkiksi Serie A:ssa tai La Ligassa. Kautonen ei kuitenkaan ole huolestunut asiasta, vaan uskoo suomalaispelaajien nousevan muutaman vuoden sisällä myös Euroopan pääsarjoihin.

– En halua lähteä erikseen nimeämään yhtään pelaajaa, mutta meillä on muutama erittäin lahjakas pelaaja ryhmässämme, ja olen vakuuttunut, että heistä jotkin tulevat lyömään läpi jossain Euroopan pääsarjassa lähitulevaisuudessa.

Päävalmentaja muistuttaa, että Pikkuhuuhkajien tärkein tehtävä on kasvattaa pelaajia A-maajoukkueen tarpeisiin.

– Viime karsinnasta maajoukkueeseen ovat nousseet muun muassa Simon Skrabb ja Sauli Väisänen. ”Meidän omasta” ikäluokasta A-maajoukkueessa on esiintynyt jo nyt Fredrik Jensen. Tämä kaikki antaa tietysti uskoa siihen, että olemme tehneet Pikkuhuuhkajissa oikeansuuntaisia asioita. Olen varma, että nykyisessä ryhmässämme on monia tulevia A-maajoukkuepelaajia, Kautonen uskoo.

Vaikka syksyllä alkavat EM-karsinnat ovat pitkä ja kova urakka, Pikkuhuuhkajilla ei voi Kautosen mukaan olla mitään muuta tavoitetta kuin lopputurnauspaikka.

– Jokainen maajoukkue, jossa itse aktiiviurani aikana pelasin, lähti aina kentälle voittamaan. Tälläkin maajoukkueella voi olla vain yksi tavoite: voittaa jokainen ottelu ja viedä Suomi EM-kisoihin. Tästä en ole valmis tinkimään yhtään, päävalmentaja Tommi Kautonen päättää.

Kommentoi Facebookissa