Pilkinnän Suomen mestaruudet ratkaistaan Kemissä – SM-pilkkiin odotetaan yli tuhatta kilpailijaa

Körmyahvenia SM-pilkin kilpailualueelta.

Körmyahvenia SM-pilkin kilpailualueelta. (Kuva Petter Nissén/ SVK)

Esikisaan osallistui 136 pilkkijää ja saalismäärät olivat kerrassaan huikeat.

SM-PILKKI Pilkinnän Suomen mestaruuksista kilpaillaan lauantaina 6. huhtikuuta Kemin merialueella. Noin kuukausi sitten kilpailijat pääsivät SM-pilkin esikisassa tutustumaan sekä alueeseen että sen kalastoon. Esikisan tulosten pohjalta SM-pilkistä tulee takuulla kovatasoinen.

SM-pilkkiin odotetaan tänä vuonna yli tuhatta kilpailijaa. Esikisaan osallistui 136 pilkkijää ja saalismäärät olivat kerrassaan huikeat. Suurimman tuloksen eli 17 760 grammaa sai Ruotsin puolelta saapunut ja Tornedalens Sportfiskeklubbia edustanut Kari Ohtonen.

Muita yli kymmenen kilon tuloksia nähtiin peräti kahdeksan, joten nyt kannattaa pilkkikansan todellakin suunnata nokkansa kohti Kemiä. Sen verran saalisvarmasta kisanäyttämöstä on kyse.

Viimeiset kaksi viikkoa kilpailualue on saanut ”levätä”, kun se sääntöjen mukaan on ollut rauhoitettuna. Kilpailualueen rauhoitus astui voimaan 23.3. ja se päättyy 6.4. klo 10, eli virallisen SM-pilkin alkaessa. Järjestäjät valvovat kilpailualuetta siihen asti.

Kemin SM-pilkin järjestelyistä vastaavat Lapin Vapaa-ajankalastajat yhteistyössä jäsenseurojensa sekä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kanssa. SM-pilkillä on omat Facebook-sivut joista voi katsoa lisätietoja niin kisa-alueesta kuin muistakin aihepiiriin liittyvistä asioista.

Kilpailukeskuksesta löytyy myös useita kalastusvälinefirmoja kattavine valikoimineen. Niiltä saa vinkkejä muun muassa kilpailualueen ottipilkeistä, joten kiinnostuneiden kannattaa ilman muuta poiketa paikan päälle. SM-pilkin kilpailuaika kaikissa sarjoissa on klo 10–14.

Kilpailussa noudatetaan Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön hyväksymiä SM-pilkin sääntöjä, jotka löytyvät SVK:n sivuilta.

Tapahtumamarkkinointi ei ole Päivän Lehden toimituksellista aineistoa, vaan järjestäjän tuottamaa sisältöä.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö SVK on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 506 seurassa toimii yhteensä noin 38 000 kalastuksen harrastajaa.

Kommentoi Facebookissa