Pitkien kynsien hinta – potkut Alkosta ja 32 000 euroa oikeudenkäyntikuluja

Pitkät kynnet tulivat Alkon myyjälle kalliiksi. Hän menetti työnsä ja lisäksi hänet tuomittiin koviin korvauksiin.

Pitkät kynnet tulivat Alkon myyjälle kalliiksi. Hän menetti työnsä ja lisäksi hänet tuomittiin koviin korvauksiin. (Kuva Alkon myyjän albumi)

Käräjäoikeudessa nainen voitti jutun, hovioikeus käänsi tuomion ympäri.

IRTISANOMISRIITA Mikkeliläinen 55-vuotias Alkon myyjä sai potkut työstään, koska hänellä oli työnantajan mielestä liian pitkät kynnet. Työnantajan mukaan naisen kynnet olivat kuusi senttiä pitkät, työntekijän mukaan kynsien mitta oli kaksi senttiä.

Alko irtisanoi naisen myyjän työstä sillä perusteella, että pitkät kynnet hidastivat työntekoa ja lisäksi ne olivat työturvallisuusriski. Työntekijä vei erottamisasian oikeuteen ja voitti juttunsa.

Etelä-Savon käräjäoikeus totesi, että pitkät kynnet ei ole riittävän painava syy irtisanomiseen. Alko määrättiin maksamaan työntekijälle 15 kuukauden palkan sekä lisäksi korvaamaan 7 200 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Alko vei jutun hovioikeuteen, ja siellä ratkaisu oli toinen. Samaa lakikirjaa lukevat juristit pystyivät tekemään samassa asiassa kaksi täysin erilaista päätöstä.

Itä-Suomen hovioikeus päätyi sille kannalle, että pitkät kynnet haittasivat työntekoa ja olivat työturvallisuusriski. Hovioikeuden mielestä se oli riittävä syy irtisanomiseen.

Kynsien hinta oli kallis. Nainen menetti työnsä, ja lisäksi hovioikeus määräsi hänet maksamaan 32 000 euroa Alkon oikeudenkäyntikuluja.

Kommentoi Facebookissa