Pohjanmaalla useita asuntomurtoja – poliisi epäilee tekijäksi ulkomaista rikollisliigaa

Omakotitalot ovat olleet tekohetkellä tyhjinä ja asunnoista on anastettu kultakoruja ja käteistä rahaa.

Omakotitalot ovat olleet tekohetkellä tyhjinä ja asunnoista on anastettu kultakoruja ja käteistä rahaa. (Kuva Fotolia)

Alueella saattaa liikkua jopa monia rikollisryhmiä.

ASUNTOMURROT Kokkolan poliisille on viime viikonlopun aikana ilmoitettu neljästä asuntomurrosta. Tekopaikat ovat Åsmuksentiellä, Aatamintiellä, Näsimäentiellä sekä Sipintiellä. Maantieteellisesti tekopaikat sijoittuvat samalle suunnalle kaupunkia ja poliisin käsityksen mukaan teot ovat todennäköisesti saman tekijäporukan tekemiä.

Omakotitalot ovat olleet tekohetkellä tyhjinä ja asunnoista on anastettu kultakoruja ja käteistä rahaa. Teot vaikuttavat tekotavaltaan olevan ulkomaisten rikollisliigojen tekemiä sarjarikoksia. Pohjanmaalla on alkusyksyn aikana ollut liikkeellä monta ulkomaista ryhmää joita epäillään törkeistä varkauksista ja murtautumisista omakotitaloihin.

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi elokuun alussa neljä romanialaista miestä epäiltyinä edellä mainittuihin rikoksiin. Tämän jälkeen on tapahtunut uusia samankaltaisia rikoksia, joten alueella liikkuu useita ulkomaisia rikollisryhmiä.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja tekoihin liittyvistä ajoneuvoista ja henkilöistä numeroon 0295 415 883 tai vihjepuhelimeen 06 822 5454 tai sähköpostitse vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Lue myös: Ulkomaalainen asuntomurtokopla vangittiin – kohteena kerrostalojen ylimpien kerrosten huoneistot

Kommentoi Facebookissa