Ulkomaalainen asuntomurtokopla vangittiin – kohteena kerrostalojen ylimpien kerrosten huoneistot

Asuntoihin on päästy sisälle vääntämällä rappukäytävästä huoneistoon johtavaa ovea.

Asuntoihin on päästy sisälle vääntämällä rappukäytävästä huoneistoon johtavaa ovea. (Kuvituskuva Fotolia)

Miehet otettiin kiinni Helsingin kantakaupungissa tehdyn laajan asuntomurtosarjan johdosta.

ASUNTOMURROT Helsingin käräjäoikeus vangitsi poliisin vaatimuksesta tiistaina 31.7.2018 kaksi ulkomaalaista miestä, joita epäillään osallisuudesta laajaan asuntomurtosarjaan. Vuosina 1983 ja 1987 syntyneet miehet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä yhteensä 19 törkeästä varkaudesta, jotka ovat tapahtuneet tämän hetkisen tiedon mukaan heinäkuun 5. ja 24. päivän välisenä aikana.

Yksittäisten murtojen tarkat tekoajankohdat ovat vielä monissa rikoksissa epäselviä, koska useissa tapauksissa kohdeasunnon asukkaat ovat olleet lomamatkalla tai muista syistä poissa asunnoista pidemmän aikaa. Murrot on kohdistettu aivan Helsingin kantakaupungissa muun muassa Etu-Töölössä, Kruununhaassa ja Katajanokalla sijaitsevien kerrostalojen pääasiassa ylimpien kerrosten huoneistoihin.

Asuntoihin on päästy sisälle vääntämällä rappukäytävästä huoneistoon johtavaa ovea joillakin välineellä niin voimakkaasti, että oven ja karmin rakenteet ovat rikkoutuneet. Vääntämisen ja rakenteiden rikkoutumisen takia ovien käyttölukot ja erilliset turvalukot ovat myös rikkoutuneet. Joissakin kohteissa on samanaikaisesti murtauduttu useampaan asuntoon.

Huoneistojen asukkaiden poissaolojen takia asunnoista anastetun omaisuuden laatu ja määrä eivät ole kaikissa tapauksissa tarkkaan tiedossa. Toistaiseksi poliisille on ilmoitettu anastuksen kohteena olleen pääasiassa korut, käteinen raha ja pienet käyttöesineet.

Samaan rikossarjaan on tällä hetkellä Virossa pidätettynä vuonna 1987 syntynyt ulkomaalainen mies, jonka luovuttamista Suomeen on pyydetty. Mies jäi viime perjantaina 27.7.2018 Viron poliisin kiinni ottamaksi Suomen poliisin julkaiseman kansainvälisen etsintäkuulutuksen perusteella.

Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella rikossarjassa on ollut mukana kolmen kiinniotetun lisäksi ainakin yksi ulkomaalainen mies, joka on etsintäkuulutettu.

Lue myös: Poliisi otti asuntomurtosarjasta kiinni kaksi ulkomaalaista – mystisesti liikkuneet harjat saivat selityksen

Kommentoi Facebookissa