Ruotsi kiitti palomiehistä ja pyysi pelastusjoukkueelle jatkoa – Suomi jää auttamaan metsäpalojen sammuttamisessa

Pelastusjoukkue on koottu Pohjois-Savon, Oulu-Koillismaan sekä Lapin pelastuslaitoksista normaalin valmiuden ulkopuolelta.

Pelastusjoukkue on koottu Pohjois-Savon, Oulu-Koillismaan sekä Lapin pelastuslaitoksista normaalin valmiuden ulkopuolelta. (Kuva Sisäministeriö)

Ruotsissa työskentelevä suomalainen pelastusjoukkue käsittää noin 30 henkilöä sekä kalustoa.

METSÄPALOT Ruotsi on pyytänyt jatkoa Suomen tarjoamalle avulle metsäpalojen sammuttamisessa. Sisäministeriö teki tänään päätöksen avun jatkamisesta. Ruotsissa työskentelevä pelastusjoukkue käsittää noin 30 henkilöä ja kalustoa, kuten paloautoja, säiliöautoja, moottoriruiskuja ja maastokelpoisia ajoneuvoja. Päätös avun jatkamisesta on tehty 10.8. saakka.

Pelastusjoukkue on koottu Pohjois-Savon, Oulu-Koillismaan sekä Lapin pelastuslaitoksista normaalin valmiuden ulkopuolelta, kuten vapaavuorosta. Näin valmius vastata mahdollisiin metsä- ja maastopaloihin kotimaassa säilyy. Joukkueessa on niin pelastuslaitosten henkilöstöä kuin alueellisia sopimuspalokuntalaisia.

– Pelastuslaitokset ovat osoittaneet joustavuutta ja valmiutta toimia pitkäkestoisessa avunantotehtävässä. Suomalaisten vahvuus pidetään samana, vaikka ihmiset vaihtuvatkin kesken operaation uusiin. Auttamalla Ruotsia pelastuslaitoksemme saavat samalla hyödyllistä kokemusta kotimaan valmiutta varten, sanoo sisäministeri Kai Mykkänen.

Ruotsin valmiusvirasto MSB eli Myndigheten för samhällsskydd och beredskap on kiittänyt Suomea tärkeästä työpanoksesta. Suomalaisilla palomiehillä on osaamista muun muassa haastavan maaston sammuttamisessa.

Pelastusopiston yhteydessä toimiva, sisäministeriön alainen Kriisinhallintakeskus vastaa Suomen kansainvälisen pelastustoiminnan käytännön toteuttamisesta ja toimii Ruotsissa työskentelevän pelastusjoukkueen koordinaattorina ja työnantajana.

Kriisinhallintakeskus on lähettänyt joukkueen tueksi myös kolmihenkisen teknisen tiimin, jonka tehtävänä on helpottaa paikan päällä logistiikkaan, viestintään ja hankintoihin liittyviä lisätehtäviä.

Lue myös: Suomesta lähtee palomiehiä naapurimaan metsäpaloja sammuttamaan – Ruotsi hyväksyi avuntarjouksen

Kommentoi Facebookissa