Poliisi otti asuntomurtosarjasta kiinni kaksi ulkomaalaista – mystisesti liikkuneet harjat saivat selityksen

Taloihin sisälle tähyilevistä tai rappuihin pyrkivistä asiattomista henkilöistä kannattaa aina ilmoittaa hätänumeroon.

Taloihin sisälle tähyilevistä tai rappuihin pyrkivistä asiattomista henkilöistä kannattaa aina ilmoittaa hätänumeroon. (Kuva Fotolia)

Vapaalla ollut poliisi oli kiinnittänyt huomiota alueella epäilyttävästi liikkuneisiin miehiin.

ASUNTOMURROT Helsingissä Pakilan ja Tapanilan alueilla kesäkuun lopussa ja heinäkuun alussa tapahtuneiden asuntomurtojen tekijöitä on saatu kiinni. Poliisi otti perjantai-iltana kiinni kaksi ulkomaalaista miestä, joita epäillään tässä vaiheessa ainakin viidestä törkeästä varkaudesta Pakilassa ja Tapanilassa.

Poliisi pääsi miesten jäljille omien tutkimustensa perusteella ja tiedotti saaduista tuntomerkeistä nopeasti oman organisaation sisällä.

– Vapaalla ollut poliisi oli perjantaina kiinnittänyt huomiota alueella epäilyttävästi liikkuneisiin miehiin ja todennut miesten muistuttavan murroista epäiltyjä. Poliisipartio otti miehet kiinni kollegan tekemän havainnon perusteella, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pertti Sovelius Helsingin poliisilaitokselta.

Miehiä esitetään vangittaviksi todennäköisin syin epäiltyinä törkeistä varkauksista. Poliisi on ollut yhteydessä rikosten asianomistajiin ja kiittelee naapuruston valveutuneita asukkaita. Asukkaat ovat kertoneet epäilleensä, että tekijät ovat merkinneet asuntoja siirtelemällä harjoja ja kynnysmattoja selvittääkseen, ovatko asukkaat kotona.

– Oli hyvä, että alueen asukkaat ilmoittivat poliisille normaalista poikkeavista havainnoistaan aktiivisesti. Niin kannattaa tehdä aina, kun havaitsee asuinalueellaan selkeästi asiaankuulumatonta väkeä. Tällainen asioista välittäminen on hyvää yhteisöllisyyttä, Sovelius sanoo.

Taloihin sisälle tähyilevistä tai rappuihin pyrkivistä asiattomista henkilöistä kannattaa aina ilmoittaa hätänumeroon 112. Näin poliisi voi tavoittaa epäillyt heti tai ainakin päästä heidän jäljilleen.

Lue myös: Kolme miestä vangittiin asuntomurroista – törkeitä varkauksia seitsemällä paikkakunnalla

Kommentoi Facebookissa