Pohjanmaan poliisi takavarikoi murtautujilta runsaasti tavaroita – nyt etsitään niiden omistajia

Varkaudet ovat kohdistuneet asumattomiin taloihin, kesämökkeihin, asuttuihin asuntoihin ja varastorakennuksiin.

Varkaudet ovat kohdistuneet asumattomiin taloihin, kesämökkeihin, asuttuihin asuntoihin ja varastorakennuksiin. (Kuva Fotolia)

Takavarikossa on muun muassa Arabian vanhoja astioita, erilaisia työkaluja sekä PlayStation.

OMAISUUSRIKOKSET Pohjanmaan poliisilla on valmistumassa esitutkinta omaisuusrikossarjasta, joka tapahtui alueella Maalahti, Korsnäs, Närpiö ja Kristiinankaupunki syksyn 2020 aikana. Tutkinnan aikana on takavarikoitu paljon omaisuutta, jonka omistajia etsitään.

Omaisuusrikossarjassa on kolme henkilöä ollut vangittuna todennäköisin syin 15.11.2020 alkaen ja syytteen noston määräpäivä on 27.1.2021. Varkaudet ja niiden yritykset ovat kohdistuneet ajalla elokuu – marraskuu 2020 asumattomiin taloihin, kesämökkeihin ja asuttuihin asuntoihin ja varastorakennuksiin.

Poliisi on aikaisemmin pyytänyt alueen asukkaita tarkistamaan omat kesämökit, vapaa-ajan asunnot, piharakennukset ja varastot anastetun omaisuuden selvittämiseksi. Pyyntö uudistetaan jälleen koska poliisilla on runsaasti omaisuutta takavarikossa, jolle ei ole löytynyt omistajaa ja jota epäillään anastetuksi.

Juttuvinkki: Poliisi otti murtomiehen kiinni – anastettuja urheilukelloja palautettiin yli 10 000 euron edestä

Poliisilla on takavarikossa muun muassa Arabian vanhoja astioita, joissa useita eri sarjoja. Arabiasta on lautasia, kulhoja, kahvikuppeja, tarjoiluastioita ja kannuja. Tämän lisäksi on postimerkkejä, kiikarit, vedenkeitin, leivänpaahdin, porakone, kompressori, erilaisia työkaluja, PlayStation-pelilaite ja pelejä.

Poliisi uskoo, että takavarikossa oleva omaisuus on anastettu eri paikoista yllä mainitulta alueelta. Mikäli uskot poliisilla olevan omaisuuden olevan sinulta anastettua yllä mainitulta alueelta, ilmoita yhteystietosi ja kateissa oleva omaisuus sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi, niin poliisi on sinuun yhteydessä.

Lue myös: Mies unohti käsiaseen taksiin – seurauksena selvisi murto omakotitaloon

Kommentoi Facebookissa