Mies unohti käsiaseen taksiin – seurauksena selvisi murto omakotitaloon

Taksinkuljettaja oli jättänyt joensuulaiselle huoltoasemalle miehen ja naisen.

Taksinkuljettaja oli jättänyt joensuulaiselle huoltoasemalle miehen ja naisen. (Kuvituskuva Anne Anttila)

Mieshenkilö vangittiin Joensuussa omakotitalomurtoon liittyen.

ASUNTOMURTO Poliisille ilmoitettiin maanantai-iltana 9.11, että taksinkuljettaja oli jättänyt joensuulaiselle huoltoasemalle miehen ja naisen. Kuljettaja oli havainnut, että autoon oli jäänyt käsiase siihen kohtaan, jossa asiakkaana ollut mies oli istunut.

Poliisipartiot ottivat taksinkuljettajan antamien tuntomerkkien perusteella huoltoaseman sisältä kiinni miehen ja naisen. Käsiaseen alkuperää selvitettäessä ilmeni, että aseen omistaa joensuulainen mies, joka kertoi olevansa parhaillaan lomamatkalla. Kävi ilmi, että miehen omakotitaloon oli murtauduttu viikonlopun 7.11.–9.11. välisenä aikana.

Poliisipartiot löysivät henkilöauton paikasta, josta taksinkuljettaja oli poiminut naisen ja miehen kyytiinsä. Autosta löytyi runsaasti mainitusta talosta anastettua omaisuutta, muun muassa talosta anastettu haulikko. Kiinniotetun miehen hallusta löytyi avain, joka sopi henkilöautoon.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi viime viikon torstaina noin 30-vuotiaan miehen epäiltynä omakotitaloon kohdistuneesta törkeästä varkaudesta sekä ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta. Miehen hallusta löytyi kiinnioton yhteydessä erilaisia huumausaineita.

Vangitsemisen perusteena käytettiin rikollisen toiminnan jatkamisvaaraa, sillä miestä epäillään lukuisista muistakin omaisuusrikoksista, jotka ovat tapahtuneet vuoden 2020 aikana.

Lue myös: Koronan vaikutusta tämäkin – kotimaisten rikoksentekijöiden osuus asuntomurroissa on kasvanut

Kommentoi Facebookissa