Poliiseja kohti ampunut oli suomalais-englantilainen mies – yksi poliisi haavoittui ylävartaloon

Kiinniottotilanteessa oli neljä poliisipartiota, loukkaantunut poliisi ei ole hengenvaarassa.

Kiinniottotilanteessa oli neljä poliisipartiota, loukkaantunut poliisi ei ole hengenvaarassa. (Kuva AOP)

Keskusrikospoliisi tutkii takaa-ajon jälkeen Lempäälässä syntynyttä ampumavälikohtausta.

AMPUMAVÄLIKOHTAUS Keskusrikospoliisi tutkii Lempäälässä eilen iltapäivällä tapahtunutta ampumavälikohtausta. Tilanteessa kuoli mies, joka avasi tulen poliiseja kohti. Lisäksi yksi poliisi haavoittui ammuskelussa ylävartaloon.

Keskusrikospoliisi tutkii poliisimiestä kohti ampumista murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää poliisin aseenkäyttöä, aseenkäytöstä ei ole aloitettu esitutkintaa.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisi pysäytti eilen kello 14.42 henkilöauton Lempäälässä Moision alueella. Autossa oli kolme henkilöä. Kuljettaja lähti pakenemaan tilanteesta ja poliisi lähti takaa-ajoon.

Autossa matkustajana olleet kaksi nuorta miestä jäivät pysäytyspaikalle ja kuljettaja pakeni yksin. Takaa-ajo suuntautui kolmostietä pohjoiseen, missä takaa-ajettava kääntyi Sääksjärven kohdalla takaisin Helsinkiä kohti.

Auton kuljettaja ajoi huomattavaa ylinopeutta ohitellen holtittomasti muita autoja moottoritiellä. Tiedossa ei kuitenkaan ole toistaiseksi muiden autojen vahingoittamista tai onnettomuuksia. Usean kilometrin takaa-ajon jälkeen poliisi pysäytti pakenevan auton kiilaamalla. Tapahtumapaikka on valtatie kolmelta Lempäälään menevän rampin nro 35 jälkeen Turuntiellä.

Pysäytyksen jälkeen auton kuljettaja ampui kohti poliiseja. Yksi poliisimiehistä sai osuman ylävartaloon, mutta hän ei ole hengenvaarassa. Kaksi poliisia ampui kohti ampujaa, joka menehtyi. Kiinniottotilanteessa oli neljä poliisipartiota.

Poliisi on selvittänyt tilanteessa kuolleen henkilöllisyyden. Menehtynyt oli suomalais-englantilainen vuonna 1992 syntynyt mies, joka on asunut Suomessa useita vuosia. Poliisi on ollut yhteydessä kuolleen miehen omaisiin.

Poliisi on myös ottanut illan ja yön aikana kiinni kaksi miestä, jotka olivat matkustajina autossa. Perusteena kiinniottoon on epäily törkeästä ampuma-aserikoksesta. Autosta, jossa miehet olivat matkustajina ennen takaa-ajoa, oli useita ampuma-aseita.

Toinen, vuonna 1998 syntynyt suomalaismies otettiin kiinni yksityisasunnosta Lempäälässä lauantai-iltana kello 22.30 aikaan ja toinen, vuonna 1994 syntynyt suomalaismies Tampereella Rieväkadun liikekeskuksen pihasta kello 1.30 aikaan sunnuntaina.

Kiinniotoissa olivat mukana Sisä-Suomen poliisilaitos ja Helsingin poliisilaitos. Kiinniottotilanteet sujuivat rauhallisesti. Poliisi on selvittänyt, että poliiseja kohti ampuneen miehen käyttämä ase oli omavalmisteinen putkihaulikko. Myös muut autossa olleet aseet olivat omatekoisia.

Asiaa tutkii Keskusrikospoliisi, ja poliisin aseenkäytön osalta tutkinnanjohtajana toimii valtakunnansyyttäjänviraston määräämä kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto.

  • EDIT klo 10.45: Lisätty kiinniotettujen tiedot

Kommentoi Facebookissa