Poliiseja yöllä karkuun ajaneet 13-vuotiaat teinit suistuivat tieltä – henkilöauto syttyi rajussa ulosajossa tuleen

Poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto, jonka epävarma eteneminen liikenteessä herätti huomion.

Poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto, jonka epävarma eteneminen liikenteessä herätti huomion. (Kuvituskuva Fotolia)

Kaikki autossa olleet makasivat auton ulkopuolella poliisin saapuessa onnettomuuspaikalle.

LIIKENNETURVALLISUUS Viime yönä puolenyön jälkeen Rantatiellä Mustasaaressa poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto, jonka epävarma eteneminen liikenteessä herätti partion huomion. Partio kääntyi auton perään ja kytki pysäytysvalot päälle.

Henkilöauto kääntyi Rantatieltä moottoritien liittymälle ja pysähtyi. Poliisipartio nousi partioautosta tarkastaakseen, kuka autolla oli liikenteessä. Auto kiihdytti kuitenkin kovalla vauhdilla ja jatkoi moottoritietä kohti Vaasan keskustaa.

Juttuvinkki: Poikkeusluvalla kortin saanut 17-vuotias hurjasteli poliisin tutkaan – kyydissä alaikäisiä lapsia

Partio lähti seuraamaan autoa ja näki sen kääntyvän liittymässä Tarhaanjantielle, jolloin partio menetti hetkellisesti näköyhteyden. Partio kääntyi auton perään ja huomasi tasoliittymässä ojan toisella puolella olleen auton tulessa.

Kaikki autossa olleet henkilöt makasivat auton ulkopuolella. Pelastuslaitos kutsuttiin paikalle sammuttamaan tulipalon ja autossa olleet kuljetettiin sairaalaan. Kaikki autossa olleet ovat alle 15-vuotiaita, pelastuslaitoksen mukaan 13-vuotiaita. Pelastuslaitos arvioi auton nopeudeksi 140 km/h.

Poliisi tutkii tapausta muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä vammantuottamuksena. Tapauksesta on ilmoitettu lastensuojeluviranomaisille ja lasten vanhemmille.

Lue myös: Alle 25-vuotiaiden kuolonkolareita ennätyksellisen vähän – pienin luku tutkintahistorian aikana

Kommentoi Facebookissa