Poliisi ajoi huumekuskia takaa hälytysvalot päällä – nopeus moottoritiellä 170 km/h

Pakenijan auto saatiin kahden poliisiauton väliin ja edessä hidastamalla auto saatiin pysäytettyä.

Pakenijan auto saatiin kahden poliisiauton väliin ja edessä hidastamalla auto saatiin pysäytettyä. (Kuva Fotolia)

Kuljettaja toimitettiin verikokeeseen ja sen jälkeen kiinniotettuna poliisivankilaan.

TAKAA-AJO Perjantai-iltana 1.3.2019 klo 23.55 aikaan poliisipartio päätti pysäyttää Torniossa Närhiläntiellä henkilöauton. Autoa kuljettanut mieshenkilö lähtikin pysähtymisen sijaan pakenemaan.

Moottoritiellä pako jatkui nopeutta 170 km/h Kemin suuntaan ja partio seurasi hälytysvalot ja hälytysäänet kytkettynä. Keminmaan teollisuusalueen kohdalla pakenijan nopeus hidastui hieman ja pako jatkui Isohaaran suuntaan.

Tuossa vaiheessa oli tilanteeseen ehtinyt mukaan myös toinen poliisipartio. Isohaaran sillalla pakenijan auto saatiin kahden poliisiauton väliin ja edessä hidastamalla auto saatiin pysäytettyä.

Kuljettaja oli 24-vuotias kemiläismies, joka puhalsi alkometriin nollat, mutta huumausainepikatesti osoitti amfetamiinin käyttöä. Kuljettaja toimitettiin verikokeeseen ja sen jälkeen kiinniotettuna Kemin poliisivankilaan. Miehellä ei ollut voimassaolevaa ajokorttia.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.

Lue myös: Rattijuopon hurjassa takaa-ajossa vaurioitui kolme poliisiautoa – nopeus pahimmillaan yli 180 km/h

Kommentoi Facebookissa