Poliisi epäilee kadonneen joutuneen henkirikoksen uhriksi – rikospaikkaa metsässä sulatetaan

Poliisi on pyytänyt virka-apua puolustusvoimilta alueen eristyksen valvonnassa.

Poliisi on pyytänyt virka-apua puolustusvoimilta alueen eristyksen valvonnassa. (Kuva AOP)

Vainajaa on yritetty hävittää paikalla olleessa risu- ja puukasassa polttamalla.

HENKIRIKOS Sisä-Suomen poliisi on julkaissut tiedotteita kadonneesta henkilöstä nimeltä Jere Lindell. Katoamista tutkittaessa heräsi epäily hänen joutumisestaan henkirikoksen uhriksi. Katoamisilmoituksen teki kadonneen lähiomainen 8.1.2019 ja poliisi käynnisti esitutkinnan 20.1.2019.

Poliisi otti kiinni 18.2.2019 kiinni kolme henkilöä ja 20.1.2019 kiinni yhden henkilön epäiltyä henkirikokseen. Epäillyt, kolme miestä ja yksi nainen, on tänään vangittu tapaukseen liittyen Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Nimikkeinä ovat yhden epäillyn osalta murha ja kolmen muun rikoksen tekijän suojeleminen tai hautarauhan rikkominen. Koska tutkinta on kuulustelujen osalta alkuvaiheessa, rikosnimikkeet saattavat tutkinnan edetessä muuttua.

Poliisi on eristänyt Parkanon rautatieaseman läheisyydessä metsässä alueen, jossa rikoksen uhri on todennäköisesti surmattu. Vainajaa on yritetty hävittää paikalla olleessa risu- ja puukasassa polttamalla.

Koska teko on tehty tämän hetken tiedon mukaan 28.–29.12.2018 välisenä yönä, tapahtumapaikka on jäätynyt ja jäänyt lumen alle. Tästä syystä poliisi joutuu sulattaman uhrin löytöpaikkaa. Poliisi on pyytänyt virka-apua puolustusvoimilta alueen eristyksen valvonnassa.

Tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei tiedota tutkinnan yksityiskohdista tarkemmin.

Lue myös: Mies löi poliisikoiraa ja uhkaili moottorisahalla poliisipartiota – tekoa tutkittiin murhan yrityksenä

Kommentoi Facebookissa