Poliisi epäilee ulkomaalaistaustaista miestä törkeästä ihmiskaupasta – asianomistaja on miehen vaimo

Rikosepäilyt tulivat poliisin tietoon, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin, että nainen oli pahoinpidelty.

Rikosepäilyt tulivat poliisin tietoon, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin, että nainen oli pahoinpidelty. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies on pahoinpidellyt vaimoaan ja kontrolloinut muun muassa nukkumista, syömistä ja raha-asioita.

IHMISKAUPPA Helsingin poliisi epäilee 1960-luvulla syntynyttä miestä törkeästä ihmiskaupasta ja useista pahoinpitelyistä. Epäiltyjen rikosten asianomistaja on miehen 1970-luvulla syntynyt vaimo.

Rikoksesta epäilty on ulkomaalaistaustainen Suomen kansalainen ja asianomistaja on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen. Poliisi ei kommentoi epäillyn syntymävaltiota tai asianomistajan kansalaisuutta, erityisesti epäiltyjen rikosten uhrin yksityisyyden suojaamiseksi.

Juttuvinkki: Yhteisvastuukeräyksellä autettiin ihmiskaupan uhreja – kaksi kolmasosaa kirjatuista uhreista oli naisia

Rikosepäilyt tulivat poliisin tietoon, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin syyskuun alussa, että nainen oli pahoinpidelty. Poliisi otti naisen aviomiehen kiinni ja ryhtyi selvittämään asiaa laajemmin.

On syytä epäillä, että mies on toistuvasti pahoinpidellyt vaimoaan ja kontrolloinut muun muassa vaimonsa nukkumista, syömistä, liikkumista, raha-asioita ja yhteydenpitoa muihin ihmisiin. Helsingin käräjäoikeus on vanginnut miehen todennäköisin syin törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Helsingissä 17.11.2019–1.9.2020 välisenä aikana ja poliisin esitutkinta on kesken.

Lue myös: Veijo Baltzaria epäillään törkeästä ihmiskaupasta ja seksuaalirikoksista – ”Kaikki asianomistajat ovat olleet nuoria”

Kommentoi Facebookissa