Poliisi etsii espanjalaisena asunnonomistajana esiintyvää huijaria – käyttää valenimiä sosiaalisessa mediassa

Espanjalaisena asunnonomistajana esiintyvä huijari vuokraa luvatta asuntoja eteenpäin Helsingissä.

Espanjalaisena asunnonomistajana esiintyvä huijari vuokraa luvatta asuntoja eteenpäin Helsingissä. (Kuva Fotolia ja Poliisi)

Esitutkinnassa hankittujen tietojen mukaan miehellä on mukana naispuolinen rikoskumppani.

PETOS Helsingin poliisilla on tutkittavana rikossarja, jossa ulkomaalaisia henkilöitä on huijattu asuntovuokrauksen yhteydessä Helsingissä. Poliisi julkaisee rikoksesta epäillyn kuvan, koska häntä ei ole tunnistettu tai tavoitettu muilla keinoin ja miehen epäillään edelleen jatkavan rikollista toimintaa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty huijari on hankkinut kohdeasuntoja esimerkiksi huoneistohotelleista väärillä henkilötiedoilla esiintyen. Asuntojen vuokrat on jätetty maksamatta tai ne on maksettu katteettomalla ulkomaalaisella luottokortilla.

Mies on vuokrannut näitä kohdeasuntoja eteenpäin ulkomaalaisille henkilöille, jotka ovat etsineet vuokra-asuntoa Facebook-ryhmissä. Hän on lähestynyt asunnonetsijöitä FB-yksityisviesteillä. Epäilty on pyytänyt vuokrasopimuksen teon yhteydessä käteismaksuna vuokraa 1000‒2000 euroa kohteesta ja vuokra-ajasta riippuen. Kun hän on saanut pyytämänsä rahat, miehen käyttämä Facebook-tili on poistettu.

Poliisi julkaisee rikoksesta epäillyn kuvan, koska häntä ei ole tunnistettu tai tavoitettu muilla keinoin.
Poliisi julkaisee rikoksesta epäillyn kuvan, koska häntä ei ole tunnistettu tai tavoitettu muilla keinoin. (Kuva Poliisi)

Epäilty on esiintynyt Facebookissa useilla eri valenimillä ja väittänyt olevansa espanjalainen asunnonomistaja. Mieheltä asunnon vuokranneille ulkomaalaisille henkilöille on paljastunut vasta myöhemmin, ettei tällä ole ollut oikeutta vuokrata asuntoa, eikä huoneiston alkuperäisestä vuokrasopimuksesta ole maksettu vuokraa.

‒ Helsingin poliisi on kirjannut rikosilmoitukset neljästä tapauksesta. Tapauksia tutkitaan petoksina. Poliisin tietoon tulleet tapaukset ovat tapahtuneet huhti-toukokuun aikana. Esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan henkilö on kysellyt vastaavia asuntoja vuokralle myös ainakin Turussa ja Tampereella, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa hankittujen tietojen mukaan miehellä on mukana naispuolinen rikoskumppani.

Poliisi pyytää vihjetietoa epäillystä asuntohuijarista ja hänen liikkeistään. Vihjeet voi lähettää poliisille sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös: Ensin romahti asuntokauppa, kohta hiipuvat hinnat – Airbnb:n hyytyminen tuo pieniä asuntoja tarjolle

Kommentoi Facebookissa