Poliisi etsii piirityksestä paennutta kahta miestä – ”Miehet olivat aseistettuja ja siten myös vaarallisia”

Poliisi pyytää soittamaan välittömästi hätäkeskukseen Janne Villikasta ja Joni Kasilasta tehdyistä havainnoista.

Poliisi pyytää soittamaan välittömästi hätäkeskukseen Janne Villikasta ja Joni Kasilasta tehdyistä havainnoista. (Kuva AOP ja Poliisi)

Miehiä alettiin etsiä liittyen ammuskeluun Helvetin enkelit -rikollisjärjestön kerhotilojen ulkopuolella.

POLIISIOPERAATIO Poliisi etsii edelleen kahta henkilöä, joiden etsintä aiheutti laajan poliisioperaation Pyhtäällä 3.–4. huhtikuuta välisenä yönä. Yön etsinnöissä oli mukana useita poliisin partioita ja tilanteessa hyödynnettiin myös virka-apuna Rajavartiolaitokselta ja Puolustusvoimilta pyydettyjä helikoptereita.

Poliisi etsi miehiä perjantaina 3.4. useista eri kohteista, kunnes etsinnät viimeisessä kohteessa Pyhtäällä johtivat ensin piiritystilanteeseen ja sen jälkeen miesten pakenemiseen. Pakenemisesta alkoi yöllä useita tunteja kestänyt laaja poliisioperaatio.

– Operaation vaativuutta ja vakavuutta lisäsi yöllä, kun etsintöjen aikana metsässä etsittävien henkilöiden suunnalta kuului laukauksia. Mahdollista poliisia kohti ampumista tutkitaan murhan yrityksenä, kertoo rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Miehiä alettiin etsiä liittyen ammuskeluun Kotkan Saksalassa sijaitsevan Helvetin enkelit -rikollisjärjestön kerhotilojen ulkopuolella edellisenä yönä.

– Miehet olivat aseistettuja ja siten myös vaarallisia. Yöllä operaatiosta ei ollut sivullisille vaaraa, mutta nyt tilanne on haastavampi ja vaativa, kun epäillyt ovat edelleen karussa, Pöyhönen sanoo.

Miesten tavoittamiseksi poliisi julkaisee poikkeuksellisesti epäiltyjen nimet ja kuvat. Poliisi ohjeistaa soittamaan välittömästi hätäkeskukseen, jos miehistä tekee havainnon. Etsittävät henkilöt ovat vuonna 1975 syntynyt Janne Kristian Villikka ja vuonna 1993 syntynyt Joni Oswald Kasila.

Poliisi jatkaa tämän päivän aikana operaatioita Etelä-Kymenlaakson alueella etsintäkuulutettujen henkilöiden kiinni saamiseksi. Etsintöjä johtaa Kaakkois-Suomen poliisilaitos, tutkintavastuu asiassa siirtyy Keskusrikospoliisille hallitusti 4. huhtikuuta.

Muiden tietojen kertomista varten pyydetään soittamaan numeroon 050 447 9574 tai lähettämään sähköpostia osoitteeseen vihjeet.krp(a)poliisi.fi.

Lue myös: Syntymäpäivät muuttuivat vaarallisiksi – vieraita uhattiin omatekoisella pistoolilla

Kommentoi Facebookissa