Poliisi etsii rötöksistä ja ryöstöistä epäiltyjä – vaalea nainen, hupparimies ja tumma nuorukainen

Vaaleaa naista etsitään Mäkelänrinteen uimahallin varkauksista, hupparimiestä K-marketin ryöstöstä ja tummaa nuorukaista Pohjois-Haagan pysäköintipaikalla tapahtuneesta ryöstöstä.

Vaaleaa naista etsitään Mäkelänrinteen uimahallin varkauksista, hupparimiestä K-marketin ryöstöstä ja tummaa nuorukaista Pohjois-Haagan pysäköintipaikalla tapahtuneesta ryöstöstä. (Kuva Poliisi)

Poliisi on julkistanut kolmen epäillyn tekijän valvontakamerakuvat ja pyytää apua yleisöltä.

RIKOS Helsingin poliisi on julkistanut tänään valvontakamerakuvat kolmesta erillisestä rikoksesta ja pyytää havaintoja kuvissa näkyvistä henkilöistä.

Helsingin poliisin tietoon on tullut useita varkauksia Mäkelänrinteen uimahallissa viime viikon loppupuolella. Pukukaappeihin on murtauduttu, ja niistä on varastettu puhelimia, lompakoita ja kelloja sekä yhdet autonavaimet. Tekijän epäillään vieneen myös auton. Kyseinen autovarkaus tapahtui viime viikon torstai-iltana kahdeksan ja yhdeksän välillä.

Kyseessä on musta Volkswagen Golf. Poliisi epäilee, että varastettuun autoon on vaihdettu kilvet, jotka on anastettu toisesta, kadunvarressa olleesta autosta. Näin ollen mustassa Golfissa saattaa olla rekisteritunnus NIM-255.

Poliisi epäilee rikoksista vaaleahiuksista naista. Naisella oli mustat aurinkolasit, valkoinen huppari, jonka alla vaaleanpunainen t-paita, mustat vajaamittaiset urheilutrikoot, joissa on kolme valkoista raitaa, sekä iso musta urheilukassi.

Poliisi pyytää havaintoja epäillystä naisesta ja mustasta Volkswagen Golfista sähköpostiosoitteeseen omaisuusrikoksetrpo.helsinki@poliisi.fi.

Helsingin poliisi tutkii myös Pohjois-Haagan aseman pysäköintipaikalla tiistaina 25.7.2017 illalla noin klo 21 tapahtunutta rikosta, jossa henkilöautossa istunut neljän nuoren porukka joutui tuntemattoman nuoren miehen ryöstämäksi.

Nuoret olivat juuri istuutuneet autoon ja aikeissa lähteä liikkeelle, kun auton ovi avattiin ja suomea puhuva tummaihoinen nuori mies oli tiedustellut tupakkaa. Kun miehelle oli vastattu, ettei heillä ole tupakkaa, tummaihoinen nuori oli ottanut esille teräaseen. Teräaseella uhkaamalla tummaihoinen mies oli vaatinut nuorilta rahaa.

Tapahtumien yhteydessä mies oli aiheuttanut teräaseella vähäiset vammat yhdelle uhreista ja saanut autossa olijoilta yhteensä pienen summan rahaa. Tämän jälkeen yksi uhreista oli pakotettu läheiselle Otto-automaatille, josta oli nostettu uhrin tililtä lisää rahaa.

Teräaseella uhanneen miehen mukana tapahtumapaikalla oli toinen nuori tummaihoinen mies, jonka osuutta tapahtumiin myös selvitetään. Tämän miehen kanssa teräaseella uhkaaja oli puhunut ilmeisesti somalian kieltä.

Poliisi julkaiseen tekijän kuvan ja pyytää yleisön apua miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi. Mies on noin 170–180 cm pituinen ja hoikka. Päällään miehellä oli valkoinen takki, jonka alla tumma huppari ja päässään valkoinen lippis. Jalassa miehellä oli tapahtuma-aikaan tummat housut ja tummat valkopohjaiset lenkkarit.

Tiedot miehen henkilöllisyydestä voi ilmoittaa sähköpostilla Helsingin poliisiin osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Kolmannessa tapauksessa Helsingin poliisi tutkii torstaina 10.8.2017 illalla noin klo 23 tapahtunutta ryöstöä Malminkartanon K-Marketissa osoitteessa Pihkatie 6. Kauppaan oli tullut juuri ennen sulkemisaikaa nuori mies, joka oli ensin kierrellyt kaupassa ja sen jälkeen kassalle tultuaan uhannut myyjää teräaseella.

Tapahtuman yhteydessä mies sai anastettua kaupasta vähäisen määrän omaisuutta. Kaupassa ei ollut tapahtuma-aikaan muita asiakkaita. Kaupan henkilökunta ei saanut fyysisiä vammoja tapahtuman yhteydessä.

Poliisi pyytää yleisön apua miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi. Tekijä on pituudeltaan noin 180 cm ja iältään noin 20–30-vuotias. Tapahtumahetkellä mies oli pukeutunut tummiin housuihin ja tummanharmaaseen hupulliseen takkiin. Takin alla miehellä oli valkoinen huppari. Jalassa miehellä oli tummat kengät, joissa valkoiset nauhat ja valkoiset pohjat. Vaatimuksensa mies esitti suomen kielellä.

Tiedot epäillyn henkilöllisyydestä pyydetään ilmoittamaan Helsingin poliisille sähköpostiosoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295471079.

Kommentoi Facebookissa