Poliisi jatkaa 16-vuotiaan Rasmuksen etsintöjä – käsikähmässä osallisena vapaalla ollut poliisi

Etsinnän kohteena oleva Rasmus Takaluoma katosi marraskuussa. (Kuva Poliisi)

Tutkinnassa ilmi tulleiden tietojen perusteella ei ole syytä epäillä katoamiseen liittyvän rikosta.

KADONNUT Poliisi etsii edelleen 16-vuotiasta Rasmus Takaluomaa, joka katosi kuukausi sitten. Rasmus Takaluoma lähti perjantaina 11.11. kaverinsa kanssa todennäköisesti Alajärvelle.

Kun hänestä ei kuulunut mitään, tekivät vanhemmat hänestä katoamisilmoituksen sunnuntai-iltana 13.11. Poliisi aloitti kadonneen etsinnät, mutta Takaluomaa ei löytynyt. Etsinnöissä saatiin kuitenkin selville, että Takaluoma oli ollut hotelli-ravintola Lapuahovissa lauantaina 12.11.

Vihjeitä on tullut yli 300 kappaletta, mutta mikään ei ole johtanut etsinnöissä eteenpäin. Viimeinen varma havainto Takaluomasta on edelleen hotelli-ravintola Lapuahovista, kun Takaluoma poistettiin ravintolasta järjestyksenvalvojien toimesta.

Ravintolan sisällä oli hetkeä aikaisemmin syntynyt jonkinlaista käsikähmää, jossa Takaluoma oli osallisena. Tätä käsikähmää tutkitaan erillisenä asiana valtakunnansyyttäjänvirastossa, koska yksi osallisista oli vapaa-aikaansa ravintolassa viettänyt poliisi.

Etsinnöissä ja tutkinnassa poliisi on muun muassa tehnyt maastoetsintöjä ja pankkitiedusteluja, puhuttanut havaintojen tekijöitä ja Takaluoman tuttuja, tarkistanut valvontakameroita sekä tehnyt poliisilain mukaisia kotietsintöjä. Poliisi jatkaa Rasmus Takaluoman etsintöjä.

Tutkinnassa ilmi tulleiden tietojen perusteella ei ole syytä epäillä katoamiseen liittyvän rikosta. Poliisi keskittyy tällä hetkellä tutkinnassa vihjeitä antaneiden puhuttamiseen. Niin sanottuja varmoja havaintoja Takaluomasta 12.11. jälkeisestä ajasta tarvitaan edelleen. Pohjanmaan vihjesähköposti on vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Lue myös: Poliisi epäilee kadonneen naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi – käräjäoikeus vangitsi miehen

Kommentoi Facebookissa