Poliisi joutui ampumaan poliisikoiran – ”Poliisikoira on viime kädessä voimankäyttöväline – ja myös eläin”

Poliisi joutui käyttämään tapauksessa virka-asettaan koiran taltuttamiseksi.

Poliisi joutui käyttämään tapauksessa virka-asettaan koiran taltuttamiseksi. (Kuva Fotolia)

Poliisikoira oli havainnut henkilön tunnistamatta sitä tehtävällä olleeksi poliisiksi.

POLIISIKOIRA Itä-Uudenmaan poliisin partiot olivat torstaina 12.11. tehtävällä Sipoossa. Tehtävä liittyi kahden etsintäkuulutetun henkilön kiinniottoon. Kun poliisi oli tekemässä poliisikoiran kanssa kohdeasunnon tarkastusta, ahtaista tiloista johtuen koira laitettiin kohdehuoneeseen vapaana etsinnän suorittamiseksi.

Yhdessä huoneista oli huonosti peitetty ikkuna tai luukku, josta koira oli päässyt pujahtamaan ulos. Koira havaitsi ulkopuolella henkilön tunnistamatta sitä tehtävällä olleeksi poliisiksi, jolloin koira toimi saamansa koulutuksen mukaisesti ja hyökkäsi virkamiehen kimppuun.

Poliisi joutui käyttämään tapauksessa virka-asettaan koiran taltuttamiseksi.

– Poliisi selvisi tilanteesta ilman vammoja, mutta poliisikoira loukkaantui ja sitä lähdettiin viemään välittömästi eläinsairaalaan. Poliisikoira menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa, kertoo ylikomisario Jussi Huhtela Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

– Erittäin valitettava tapaus, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että poliisikoira on viime kädessä voimankäyttöväline – ja myös eläin, Huhtela sanoo.

Koska kyse oli poliisikoirasta ja näin ollen poliisin voimankäyttövälineestä, tapauksen tarkemmasta selvittämisestä vastaa käytännössä toinen poliisilaitos eli tässä tapauksessa Helsingin poliisilaitos.

Lue myös: Kiinniotettava haavoitti poliisikoiraa teräaseella – koira suoritti tehtävän loppuun vammoista huolimatta

Kommentoi Facebookissa