Poliisi kertoo lisätietoja onnettomuussumasta – ketjukolareissa osallisena 88 ajoneuvoa

Liukas keli, lumisade ja tiestä pöllyävä lumi tekivät ajamisen haastavaksi.

Liukas keli, lumisade ja tiestä pöllyävä lumi tekivät ajamisen haastavaksi. (Kuva Fotolia)

Myös poliisin partioauto joutui osalliseksi onnettomuuteen saapuessaan kolaripaikalle.

LIIKENNETURVALLISUUS Espoossa tapahtui 9.3. noin kello 13.30 Kehä III:n ja Tuomarilan liittymän välillä ketjukolari. Helsinkiin päin menevillä kaistoilla tapahtuneessa kolarissa oli osallisena 49 ajoneuvoa.

Ketjukolarin jälkeen Turun suuntaan ajanut autoilija oli hidastanut reilusti vauhtiaan, jolloin ensimmäiselle kolaripaikalle matkalla ollut ambulanssi oli törmännyt hidastaneeseen autoon. Seuraavaksi raskas ajoneuvoyhdistelmä ohjasi keskikaidetta päin välttääkseen törmäämisen kolarin osapuoliin.

− Ajoneuvoyhdistelmä jatkoi kaiteen läpi siten, että vetoauton etupää päätyi Helsinkiin menevälle kaistalle ja perävaunu jäi osittain Turkuun menevälle kaistalle. Muita osallisia kertyi tasaiseen tahtiin, ja osallisten kokonaismääräksi tälle Turun suuntaan vievälle puolelle kertyi 39 ajoneuvoa, kuvaa tilannetta komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Myös poliisin partioauto joutui osalliseksi saapuessaan kolaripaikalle. Poliisiauton alkaessa hidastaa vauhtia sen perään ajoi toinen auto. Partion jäsenet kävivät lääkärin tarkastettavana. Onnettomuudessa loukkaantuneita henkilöitä on reilu kymmenen. Yksi vakavasti loukkaantunut vietiin hoitoon Töölön sairaalaan.

Juttuvinkki: Viime vuonna 218 kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta – alle 25-vuotiaiden turmia ennätysvähän

Vaurioituneista ajoneuvoista muutama vietiin autovahinkokeskukseen ja kolmisenkymmentä hinattiin läheiselle Ikean pysäköintipaikalle odottamaan jatkotoimenpiteitä.

Poliisi tutkii onnettomuuksien syitä. Tutkintanimikkeenä ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja osalla vammantuottamus. Tutkinta kestänee muutaman kuukauden osallisten suuren lukumäärän vuoksi. Kantola muistuttaa, että liikenteessä kannattaa aina ottaa keli huomioon.

− Liukas keli, lumisade ja tiestä pöllyävä lumi tekivät ajamisen haastavaksi. Jos nämä olisi huomioitu ajonopeutta reilusti pudottamalla ja ajoneuvojen keskinäisiä etäisyyksiä kasvattamalla, osallisia ei olisi ollut kovinkaan montaa.

Poliisi on ottanut ketjukolareiden osallisten tiedot ylös. Osallisten ei tarvitse tehdä erillisiä rikosilmoituksia. Jos et ole asioinut kolaripaikalla poliisin kanssa, mutta olet kärsinyt vahinkoa kyseisissä ketjukolareissa, ota yhteyttä sähköpostitse: liikennerikostutkinta.lansi-uusimaa@poliisi.fi. Mainitse viestissä ainakin autosi rekisteritunnus ja kuljettajan yhteystiedot.

Lue myös: Tieliikennekeskus kehottaa varovaisuuteen teillä – pääkaupunkiseudulla useita ketjukolareita

Kommentoi Facebookissa