Poliisi kiilasi pakenijan pientareelle – kuskina 14-vuotias rattijuoppo ja kyydissä viisi alaikäistä

Poliisi yritti turhaan pysäyttää autoa piikkimaton avulla.

Poliisi yritti turhaan pysäyttää autoa piikkimaton avulla. (Kuvituskuva Fotolia)

Kuljettaja ja toinen poika toimitettiin lastenkotiin sosiaalitoimen kiireellisesti huostaan ottamana.

LIIKENNETURVALLISUUS Myöhään lauantai-iltana poliisi sai ilmoituksen henkilöautosta, jota kuljetti mahdollisesti alaikäinen ja päihtynyt henkilö. Poliisi sai näköhavainnon autosta Forssan keskustassa. Turuntiellä auto saatiin pysäytettyä, mutta se lähtikin uudelleen liikkeelle.

Poliisiauto ja pakeneva auto osuivat toisiinsa saaden lieviä peltivaurioita. Myös yksi poliisimies loukkaantui lievästi törmäyksessä. Jokioisilla auto yritettiin pysäyttää piikkimattoa käyttämällä. Ajoneuvosta tyhjenivät molemmat eturenkaat, mutta silti auto jatkoi kulkuaan.

Lopulta poliisi kiilasi auton pientareelle tiellä 10. Tässä tilanteessa tuli autojen välille jälleen kylkikosketus. Kuljettajana toiminut 14-vuotias poika puhalsi rattijuopumusta osoittavat lukemat. Kyydissä hänellä oli viisi alaikäistä nuorta.

Matkan aikana kuljettaja oli käyttänyt reilua ylinopeutta ja ajanut vastaantulevien kaistoilla. Auton omistaja on nainen, joka on äiti yhdelle matkustajana olleista nuorista. Kuljettaja ja toinen poika toimitettiin lastenkotiin sosiaalitoimen kiireellisesti huostaan ottamana. Muut nuoret toimitettiin koteihinsa.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikennerikkomuksena.

Lue myös: Moottoritiellä humalassa poliisia pakoon 160 km/h – henkilöauton kuljettaja vasta 15-vuotias poika

Kommentoi Facebookissa