Seurakuntavaalit ovat tänään – kaikkiaan valitaan 8300 luottamushenkilöä

Ehdokkaita on mukana kaikkiaan 16 200, joista yli puolet tulee valituksi.

Ehdokkaita on mukana noin 16 200, joista yli puolet tulee valituksi. (Kuva Fotolia)

Seurakuntavaaleissa äänioikeus on 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä.

SEURAKUNTAVAALIT Seurakuntavaalit huipentuvat tänään sunnuntaina, varsinaisena vaalipäivänä, kun kirkon jäsenet saavat äänestää omissa seurakunnissaan kautta Suomen. Äänestyspaikat avautuivat messun jälkeen klo 11 ja ovat avoinna aina klo 20 asti.

Seurakuntavaaleissa äänioikeus on 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä. Seurakuntien vaalilautakunnat vahvistavat seurakuntakohtaiset tulokset viimeistään keskiviikkona 21.11. Ehdokkaita on mukana kaikkiaan 16 200, joista yli puolet tulee valituksi, kun jaossa olevien luottamushenkilöpaikkojen määrä on 8300.

Äänestämällä voi vaikuttaa siihen, millainen on tulevaisuuden kirkko. Luottamushenkilöt päättävät seurakunnan ja seurakuntayhtymän hallintoon ja talouteen liittyvistä keskeisistä asioista, kuten kirkollisveroprosentista, monista työntekijävalinnoista, seurakunnan tilojen käytöstä sekä seurakunnissa tarjottavien palveluiden painotuksista.

Äänestyspaikoilla järjestetään perinteinen vaalikeräys, jonka tuotto ohjataan lasten ja nuorten koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen Suomessa ja kehitysmaissa.

Lue myös: Seurakuntavaaleissa on mukana yli 16 000 ehdokasta – yli puolet ehdokkaista tulee valituksi

Kommentoi Facebookissa