Poliisi muistuttaa koronaohjeiden noudattamisesta – karanteenista tietämätön perhe asioi virastotalossa

THL suosittaa maskin käyttöä, kun ollaan joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikeaa välttää.

THL suosittaa maskin käyttöä esimerkiksi joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikeaa välttää. (Kuva AOP)

Vastaus positiivisesta testituloksesta ei ollut jostain syystä tavoittanut kyseisiä henkilöitä.

KORONAVIRUS Keväiset rajoitukset ja suositukset ovat kesän ja alkusyksyn aikana tulleet osaksi jokaisen arkea. Vaikka hygieniaan ja turvaväleihin liittyvät ohjeet ovat nyt tuttuja, niiden noudattamista ei tule unohtaa. Seuraamalla ohjeita voidaan pienentää tartuntariskiä ja tukea viranomaisten työtä.

– Koronatilanne ei ole ohi, ja varovaisuus on edelleen tärkeää. Me poliisissa noudatamme päivittäin erilaisia ohjeita turvataksemme muun muassa asiakkaiden terveyttä. Toivomme samaa jaksamista myös asiakkailta, kiteyttää ylikomisario Pekka Koistinen Kuopion pääpoliisiasemalta.

Poliisi kehottaa asioimaan mahdollisuuksien mukaan verkossa, ja käymään poliisiasemalla vain välttämättömissä tilanteissa. Esimerkiksi passi- ja henkilökorttihakemukset sekä kiireettömät rikosilmoitukset voi hoitaa sähköisesti.

– Olisi hyvä, että ihmiset tietäisivät verkossa asioinnin mahdollisuuksista enemmän. Sitä kautta voi helposti välttää ylimääräisen poliisiasemalla käynnin, Koistinen toteaa.

Jos asiointi poliisiasemalla on välttämätöntä, varaa aika etukäteen soittamalla tai sähköisesti. Kiireisissä tapauksissa soita aina 112.

Juttuvinkki: Palvelukeskus esti yli 80-vuotiasta naista osallistumasta miehensä hautajaisiin – ”On toimittu virheellisesti”

Varovaisuus julkisissa virastoissa vierailuissa konkretisoitui 16.9., kun lääkärin määräämään karanteeniin määrätty perhe kävi klo 10–11.30 asioimassa Pietarsaaren valtion virastotalolla. Kaksi perheen jäsenistä on Covid-19-positiivisia. Perhe oli viettänyt myös odotusaikaa virastotalon aulassa. Kaikki perheenjäsenet käyttivät hengityssuojaimia ja ainakin osa suojakäsineitä.

Pietarsaaren virastotalon pääovi ja aula suljettiin tapauksen johdosta perjantaina ja paikalle tilattiin siivous. Virastotalossa mainittuna aikana ja sen jälkeen asioineita pyydetään tarkkailemaan vointiaan mahdollisen altistumisen vuoksi.

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto kertoo, että ulkomailla oleskellut perhe oli Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuessaan osallistunut koronatestiin noin viikko sitten, jonka jälkeen he saapuivat Pietarsaaren seudulle. Kaksi testatuista todettiin koronapositiivisiksi. Vastaus positiivisesta testituloksesta ei kuitenkaan jostain syystä tavoittanut kyseisiä henkilöitä, ja he ovat asioineet virastotalossa tietämättä saadusta tartunnasta.

Syytä ilmoitukseen viivästymiseen selvitetään yhdessä THL:n kanssa. Tartuntaketjua jäljitetään ja perhe on nyt eristyksessä. Heidän vointinsa on hyvä. Perheeseen suoraan kontaktissa ollut muutama henkilö on asetettu karanteeniin ja testattu.

Lue myös: Koronavirustapaukset ovat lisääntyneet huolestuttavasti – yhä enemmän kotimaasta peräisin olevia tartuntoja

Kommentoi Facebookissa