Poliisi muistuttaa pitämään lemmikit kytkettyinä – ”Koira on hyökännyt lajitoverinsa tai jopa ihmisen kimppuun”

Poliisi muistuttaa, että koirat täytyy pitää kaupunkialueella ja taajamissa.

Poliisi muistuttaa, että koirat täytyy pitää kaupunkialueella ja taajamissa kytkettynä. (Kuvituskuva Fotolia)

Luonto on nyt lisäksi herkimmillään ja näinä päivinä monilla linnuilla ja nisäkkäillä alkaa olla poikasia.

LEMMIKIT Poliisi toteaa, kuinka joka kevät viriää keskustelupalstoilla ja varsinkin sosiaalisessa mediassa suuria tunteita herättäviä keskusteluita koirien jätöksistä ja irti juoksentelevista lemmikeistä.

Viime aikoina on käyty keskustelua erityisesti irti pidetyistä lemmikeistä, jotka voivat olla vaaraksi muille ulkona ja luonnossa liikkuville. Keskustelu on ajankohtaan nähden aiheellinen, sillä erityisesti nyt vallitsevaan poikkeustila-aikaan luonnossa ja lenkkipoluilla on nähty ennätysmäärä ihmisiä ja paljon lapsiperheitä.

– Poliisille on tehty ilmoituksia tapauksista, jossa koiranomistajat ovat pitäneet lemmikkejään irrallaan kielloista ja kehotuksista huolimatta. Joissakin tapauksissa koira on jopa hyökännyt lajitoverinsa tai ihmisen kimppuun, kertoo komisario Altti Pirinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Koiranomistajien tuleekin huomioida, että kaikki eivät pidä koirista ja osa jopa pelkää niitä. Pelon takana voi olla vakavakin trauma ikävästä kokemuksesta tai kohtaamisesta koiran kanssa.

– Sanomattakin on selvää, että vaikka oma lemmikki olisi kuinka kiltti ja säyseä ja leikkisä, kukaan meistä ei voi mennä täydelliseen takuuseen siitä, ettei se vahingoittaisi ketään, Pirinen jatkaa.

Hyvä koiranomistaja tuntee koiraetiketin ja noudattaa sitä, jotta koiran kohtaamiset niin lajitovereiden kuin ihmistenkin kanssa sujuvat mahdollisimman jouhevasti.

– Nautitaan kaikki sulassa sovussa luonnossa, lenkkipoluilla ja puistoissa liikkumisesta ja kunnioitetaan toinen toisiamme ja pidetään lemmikit kytkettyinä. Luonto on nyt lisäksi herkimmillään ja aivan näinä päivinä monilla linnuilla ja nisäkkäillä alkaa olla poikasia, jotka ovat helppoja saaliita irti oleville kissoille tai koirille, Pirinen päättää.

Lue myös: Kaksi irrallaan ollutta pitbull-rotuista koiraa hyökkäsi – omaa lemmikkiään ulkoiluttaneelle ja hänen koiralleen vammoja

Kommentoi Facebookissa