Poliisi muistuttaa – ”Turvavyön käyttö on ilmaista, mutta käyttämättä jättäminen maksaa”

Vuonna 2021 moottoriajoneuvojen onnettomuuksissa menehtyneistä 33 olisi todennäköisesti pelastunut turvavyötä käyttämällä. (Kuvituskuva Mostphotos)

Poliisi toteaa, että turvavyö on ilmainen ja kullanarvoinen etu kolaritilanteessa.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi valvoo turvalaitteiden käyttöä ja tarkkaamattomuutta tehostetusti koko maassa 6.–10.3.2023. Vuonna 2021 moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa kuolleista henkilöistä 65 ei käyttänyt turvavyötä. Heistä eri todennäköisyyksillä olisi pelastunut 33 turvavyötä käyttämällä.

– Turvavyön käyttö on ilmaista, mutta sen käyttämättä jättäminen maksaa 70 euroa tai pahimmassa tapauksessa oman tai toisen ihmisen hengen, muistuttaa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta.

Valvontajakson toisella kohteella eli tarkkaamattomuudella tarkoitetaan kuljettajan huomion keskittymistä muuhun kuin ajamiseen. Kiellettyä tarkkaamattomuutta on teknisen laitteen käyttäminen ajoneuvossa tai raitiovaunussa siten, että se haittaa tai vaarantaa ajamista. Kuljettaja ei myöskään saa käyttää viestintälaitetta pitäen sitä kädessään.

Poliisitarkastaja Katajiston mukaan erityisen vaarallista on tekstin kirjoittaminen ajon aikana, koska silloin katse saattaa olla pitkäänkin poissa tiestä.

Lue myös: Sähköautot ovat onnettomuustutkinnassa yllättävä turvallisuusriski – korkea jännite voi olla hengenvaarallinen

Kommentoi Facebookissa