Poliisi on huolissaan autojen valojen vilkuttamisesta – ”Pahimmillaan ilmoittavat ratsiapaikasta rattijuopolle”

Teolla myös kortittomat välttävät ratsian tai poliisin pitkään etsimä henkilö jää edelleen kadoksiin. (Kuvituskuva Poliisi)

Ratsiaa lähestyvä rattijuoppo livahtaa ratsiapaikan ohi aiheuttaen mahdollisesti liikenneonnettomuuden.

LIIKENNETURVALLISUUS Lapin poliisi on huolissaan ilmiöstä missä autoilijat ilmoittavat muille autoilijoille lähestyvästä puhallusratsiasta vilkuttamalla auton valoja.

Viimeksi sunnuntaina aamulla poliisin suorittaessa puhallutusratsiaa ratsiaan saapuvat autoilijat kertoivat, että poliisin ratsiapaikasta oli ilmoitettu vilkuttamalla vastaan tuleville autoille valoja.

”Poliisi ei ymmärrä mitä näiden kuljettajien päässä oikein pyörii, kun ilmoittavat lähestyvästä puhallusratsiasta muille autoilijoille. Tällä toiminnalla he pahimmillaan ilmoittavat ratsiapaikkaa lähestyvälle rattijuopolle, että tuohon suuntaan ei kannata mennä muuten jää kiinni.”

Poliisi toteaa, että jokaisen valojaan vilkuttelevan autoilijan kannattaa miettiä kuinka kohtalokkaat seuraukset teolla voi olla. Ratsiaa lähestyvä rattijuoppo livahtaa ratsiapaikan ohi aiheuttaen mahdollisesti liikenneonnettomuuden. Tällä teolla myös kortittomat välttävät ratsian tai poliisin pitkään etsimä henkilö jää edelleen kadoksiin.

”Rakennetaan yhdessä turvallisempaa liikenneympäristöä ja annetaan jokaisen autoilijan käydä puhallusratsiassa.”

Lue myös: Mies kolaroi humalassa – jäi muutaman tunnin kuluttua uudelleen kiinni

Kommentoi Facebookissa