Poliisi on lopettanut kadonneen naisen hätäetsinnän Lapissa – oli ilmeistä, että henkilö ei ole enää elossa

Poliisi on tehnyt etsintää yhdessä Metsähallituksen, Lapin Pelastuslaitoksen ja Lapin rajavartioston kanssa moottorikelkkapartioiden sekä helikopterin avulla. (Kuvituskuva Fotolia)

Lapin poliisilaitos kiittää yleisöä saamistaan vihjeistä sekä etsintään osallistuneita avusta.

ETSINTÄ Poliisi on lopettanut kadonneen henkilön hätäetsinnän Urho Kekkosen kansallispuistossa Kiilopään alueella. Hätäetsintä kadonneen löytämiseksi päätettiin lopettaa tiistaina 12.4.2022 klo 19. Etsintää tehtiin sunnuntain 10.4. iltapäivästä alkaen tiistain 12.4. iltaan saakka.

Hätäetsintä lopetettiin, koska olosuhteet ja tiedot kokonaisuudessaan huomioiden oli valitettavan ilmeistä, että kadonnut henkilö ei ole enää löydettävissä elossa. Rajavartioston partio löysi lopulta henkilön menehtyneenä Kiilopään alueelta maastosta 14.4. aamupäivällä.

Kadonnut oli noin 60-vuotias kokenut hiihtäjä ja hänellä on mukanaan hiihtämiseen tarvittavat varusteet, makuupussi ja makuualusta sekä 30-40 litran reppu. Hänellä oli yllään tummat housut, vaalea takki ja puna-valkoinen pipo. Mukana repussa oli myös vaihtovaatetta.

Poliisi on tehnyt etsintää yhdessä Metsähallituksen, Lapin Pelastuslaitoksen ja Lapin rajavartioston kanssa muun muassa useiden moottorikelkkapartioiden voimin sekä helikopterin avulla. Viikonlopun huono sää on vaikeuttanut etsintöjä.

Etsinnässä hyödynnettiin myös matkapuhelimen paikantamista. Tukiasemien välisten pitkien etäisyyksien vuoksi paikantamisen tarkkuus ei ollut kovin täsmällinen, mutta etsintäalueen määrittämisessä oli sillä tälläkin kerralla silti merkitystä.

Lapin poliisilaitos kiittää yleisöä saamistaan vihjeistä sekä kaikkia etsintään osallistuneita yhteistyötahoja avusta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä kuolemansyyn tutkintana.

  • EDIT 13.00: Päivitetty poliisin tieto henkilön menehtymisestä.

Lue myös: Poliisi etsii Kiilopäällä UKK-puistossa kadonnutta henkilöä – naisella mukanaan hiihtämiseen tarvittavat varusteet

Kommentoi Facebookissa