Poliisi otti kiinni asuntomurroista epäillyn ulkomaalaisen – oletko nähnyt kuvan miestä?

Esitutkinnassa on kyetty selvittämään, että mies on oleskellut ja todennäköisesti majoittunut Vantaalla Tikkurilan alueella.

Esitutkinnassa on kyetty selvittämään, että mies on oleskellut ja todennäköisesti majoittunut Vantaalla Tikkurilan alueella. (Kuva Poliisi ja Fotolia)

Helsingin poliisi kaipaa havaintoja asuntomurtosarjasta epäillyn miehen liikkeistä ja majoituspaikasta.

ASUNTOMURROT Helsingin poliisilaitos tutkii 22.9.–12.10.2019 tapahtunutta asuntomurtosarjaa. Murtoja on tehty pääasiassa junaradan varrella sijaitseviin omakotitaloihin, ja tällä hetkellä kyseiseen sarjaan on liitetty yhteensä 16 Pohjois-Helsingissä ja Vantaalla tapahtunutta murtoa.

Poliisi otti 12.10. kiinni teoista epäiltynä miehen, joka on Romanian kansalainen. Hän on vangittuna todennäköisin syin epäiltynä törkeistä varkauksista.

– Asunnoista anastettiin tekojen yhteydessä lähinnä erilaista arvotavaraa, kuten koruja ja elektroniikkaa. Omaisuuden arvo on yhteensä kymmeniä tuhansia euroja. Anastetusta tavarasta iso osa on edelleen kateissa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pertti Sovelius Helsingin poliisilaitokselta.

Kiinniotettu Romanian kansalainen valvontakameran kuvassa.
Kiinniotettu Romanian kansalainen valvontakameran kuvassa. (Kuva Poliisi)

Poliisi julkaisee epäillyn kuvan, koska se on välttämätöntä rikosten selvittämiseksi ja anastetun omaisuuden löytämiseksi. Epäilty on oleskellut Suomessa 20.9. alkaen. Esitutkinnassa on kyetty selvittämään, että hän on oleskellut ja todennäköisesti majoittunut Vantaalla Tikkurilan alueella.

Onko sinulla havaintoja kuvissa olevan miehen liikkeistä, tai oletko tavannut kyseistä miestä? Ilmoita tietosi Helsingin poliisille sähköpostilla osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös: Suomessa on meneillään laaja omakotitaloihin kohdistuva asuntomurtosarja – poliisi epäilee tekijöiksi ulkomaalaisia

Kommentoi Facebookissa