Suomessa on meneillään laaja omakotitaloihin kohdistuva asuntomurtosarja – poliisi epäilee tekijöiksi ulkomaalaisia

Taloihin sisälle tähyilevistä tai rappuihin pyrkivistä asiattomista henkilöistä kannattaa aina ilmoittaa hätänumeroon.

Taloihin sisälle tähyilevistä tai rappuihin pyrkivistä asiattomista henkilöistä kannattaa aina ilmoittaa hätänumeroon. (Kuva Fotolia)

Poliisi katsoo erittäin tärkeäksi, että tekijöistä tai käytössä olevista ajoneuvoista saataisiin yleisöhavaintoja.

ASUNTOMURROT Poliisille on viimeisen viikon aikana ilmoitettu useista omakotitaloihin kohdistuneista murroista eri puolilta Suomea. Rikosilmoituksia asuntomurroista on tehty Itä-Suomesta, Keski-Suomesta, Pohjanmaalta sekä Pohjois-Suomesta.

Koko rikossarjan tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Juha Korhonen pitää erittäin todennäköisenä, että tekijät ovat edelleen aktiivisia ja jatkavat rikollista toimintaa.

– Epäilemme, että tekijät ovat ulkomaalaisia ja nyt olisi erittäin tärkeää, että tekijöistä tai heidän käytössään olevista ajoneuvoista saataisiin yleisöhavaintoja, sanoo rikoskomisario Juha Korhonen.

Poliisi pyytää havaintoja tekijöistä ja erityisesti omakotitaloalueilla liikkuvista oudoista henkilöistä tai ajoneuvoista. Akuutit havainnot tulee ilmoittaa suoraan hätäkeskukseen numeroon 112 ja muut havainnot Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Lue myös: Poliisille ilmoitettiin 2 246 asuntomurtoa vuodessa – rajat ylittävä rikollisuus on haaste

Kommentoi Facebookissa