Tapparalle hieno tulos europelissä – yleisöäkin näytti kiinnostavan

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tappara tuulettaa maalia. (Kuva AOP)

Tappara taisteli rahakasta EV Zugia vastaan 3-3 -tasapelin.

JÄÄKIEKKO Jääkiekon Euroopan mestareiden liigan Champions Hockey Leaguen pudotuspelit käynnistyivät tiistaina. Ainoana suomalaisjoukkueena europelejään jatkava Tappara taisteli kotiottelussaan 3-3 -tasapelin vahvaa sveitsiläisjoukkuetta EV Zugia vastaan.

Zug johti ensimmäisellä erätauolla 2-0, mutta toisessa erässä Tappara siirtyi 3-2 -johtoon Valtteri Kemiläisen, Jere Karjalaisen ja Olavi Vauhkosen maaleilla. Zugin Gregory Hofmann tasoitti kolmannen erän alussa loppulukemat 3-3:een.

– Tämä oli erittäin kova peli. Vastassa oli erittäin laadukas joukkue. Puhuttiin kansainvälisestä seurajääkiekosta parhaimmillaan. Tapahtui paljon hyviä asioita, paljon opittiin pelin aikana ja parannettiin. Nyt on kolme erää pelattu ja tasapelissä ollaan, viikon päästä jatketaan vieraissa. Tämä oli juuri sellainen kova, hieno peli, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi CHL:n tiedotteessa.

Zug johti kuuden minuutin jälkeen 2-0. Tapparan kehnolla alulla Rautakorpi ei halunnut spekuloida.

– Ei siihen alkuun kannata jäädä kiinni. Nämä ovat kovia pelejä ja näissä vaihtelee se, kumpi sitä peliä hallitsee. Emme missään nimessä hallinneet peliä koko ajan. Heiltä löytyy maajoukkuetason pelaajia puolen joukkueen verran, ja se taitotaso näkyy. Meillä oli myös huonoja hetkiä pelin vanhetessakin, mutta myös hyviä hetkiä. Kovassa pelissä se hallinta ja kyky pelata vaihtelee, Rautakorpi sanoi.

Toisessa erässä Tappara oli kuskin paikalla. On muistettava, että vastassa oli vahva joukkue, jonka budjetti on Tapparan budjettia suurempi. Jääkiekon MM-kisoissa Sveitsin paidassa häikäissyt Zugin maalivahti Leonardo Genoni nauttii seurassaan noin miljoonan euron vuosipalkkaa, jollaisiin ei ylletä edes KHL-Jokereissa.

– Pelasimme ensimmäisessä erässä jo erittäin hyvin, toinen erä oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä, kolmas erä oli taas sellainen vaihtelevampi. Saatiin paljon myös kuitenkin semmoista tietynlaista kokemusta Zugista, miten he pelaavat ja miten sitä omaa peliä pystytään parantamaan, totesi Rautakorpi.

CHL:ää on mollattu Suomessa vähäisistä yleisömääristä, mutta Tampereella Hakametsän pyhätössä väkeä oli ihan hyvin paikalla. Katsojamäärä oli 5275.

Toinen neljännesvälieräottelu pelataan ensi tiistaina Sveitsissä. Yhteistulos ratkaisee jatkopaikan puolivälieriin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien tähdet NHL-huhujen keskellä – Jesse Puljujärven kohtalo ratkeaa pian

Kommentoi Facebookissa