Leijonien tähdet NHL-huhujen keskellä – Jesse Puljujärven kohtalo ratkeaa pian

Puolustaja Mikko Lehtonen, kevään 2019 maailmanmestari, on pelannut Leijonissa ja Jokereissa vahvasti. Lehtonen onkin useamman NHL-seuran kiikarissa.

Puolustaja Mikko Lehtonen, kevään 2019 maailmanmestari, on pelannut Leijonissa ja Jokereissa vahvasti. Lehtonen onkin useamman NHL-seuran kiikarissa. (Kuva AOP)

Jesse Puljujärven kauden lopullinen osoite ratkeaa viimeistään 1. joulukuuta. Mikko Lehtonen on vahvoilla NHL-sopimuksen suhteen kaudelle 2020-21.

JÄÄKIEKKO Jesse Puljujärvi saalisti Karjala-turnauksessa kolmessa ottelussa vain yhden syöttöpisteen. Muuten hän pelasi ihan hyvän turnauksen ja sai Leijonien päävalmentajalta Jukka Jaloselta kehuja.

Puljujärvi palasi tänä syksynä Oulun Kärppiin, mikä oli hänen urakehityksensä kannalta järkevä ratkaisu. Esimerkiksi AHL-liigassa Puljujärvellä olisi ollut todella haastavaa.

Karjala-turnauksen päätyttyä Puljujärvi ilmoitti median edustajille pelaavansa Kärpissä kauden loppuun ja haluavansa mennä siellä keväällä mahdollisimman pitkälle. Niin hän tietysti ilmoittaa, koska Kärpät on hänen tämän hetken seuransa.

Useampi NHL-seura on kiinnostunut Puljujärven palveluksista ja hänellä on mahdollisuus siirtyä NHL:ään vielä tällä kaudella ennen 1. joulukuuta. Kun joulukalenterin ensimmäinen luukku on avattu, tiedetään vasta silloin, missä Puljujärvi pelaa loppukauden.

Viime keväänä Leijona-paidassa MM-kultaa voittanut Mikko Lehtonen valittiin Karjala-turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Lehtonen pelasi vakuuttavasti Suomen kaikissa kolmessa ottelussa.

Sunnuntaina Leijonien 2-1 -voittoon päättyneessä Ruotsi-ottelussa Lehtonen teki Suomen avausmaalin. Hän nousi vahvasti maalille ja laittoi tyylikkäästi sisään.

Lehtonen, 25, oli Suomen luottopakki myös MM-kisoissa.

– Hieno homma, että tulee minuutteja ja vastuuta. Sitten täytyy kantaa sitä ylpeydellä. Mielestäni onnistuin siinä ihan hyvin. Koitetaan vielä parantaa, hän sanoi.

Lehtonen on pelannut hyvin myös seurajoukkueessaan Jokereissa. Hän ei tyrmää, etteikö olisi mennyt pelaajana MM-kullan jälkeen eteenpäin.

– Kyllä tuntuu, että alkukauden mittaan on tullut kisojen jälkeen vielä parannusta omaan peliin. Sillä laillahan sen pitääkin mennä, että koko ajan oppii jotain uutta. Alkukausi on ollut hyvä ja siitä on saanut taas positiivista energiaa. Koitetaan jatkaa samaan malliin, Lehtonen totesi.

Huhut vievät Lehtosta NHL:ään. Tapojen mukaisesti hän ei ryhdy spekuloimaan mahdollisella NHL-sopimuksella.

– En mä ota siihen mitään kantaa. Mä pelaan ja jotkut muut sitten hoitaa niitä hommia. Mulla on agentit sitä varten, jotka hoitelee niitä puolia. En ole nyt jutellut vähään aikaan mitään. Mä keskityn tuolla jäällä omaan hommaan.

Lehtosen KHL-sopimus jatkuu vuoteen 2021.

– Mulla on ensi kaudella sopimus vielä Jokereissa, hän painotti.

Jokereissa Lehtosella on seuraavaksi edessään pitkä lentomatka. Suuntana on Kiinan pääkaupunki Peking, josta Jokerit aloittaa Kaukoidän kiertueensa.

– Huomenna lähdetään illan suussa lentämään. Kiinaan olisi tarkoitus matkustaa. Ei hirveästi kerkeä huilimaan, mutta semmosta se on välillä. Nautitaan nyt, kun tulee paljon pelejä.

Lehtonen pelaa Jokereissa varmasti tämän kauden loppuun saakka. Kauden 2020-21 osalta NHL lienee kuitenkin vahva vaihtoehto.

Karjala-turnauksessa oli paikan päällä useita NHL:n pohjoisamerikkalaisiakin kykyjenetsijöitä. Lehtosen nimi lienee alleviivattu monien papereissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat pehmitti Ruotsin – Jukka Jaloselta tylyä palautetta videofarssista

Kommentoi Facebookissa