Teemu Pukki selätti futisjargoniin ja suomalaisen peruspessimismin – lupaa Suomen voittavan!

Teemu Pukki laukoo Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa.

Teemu Pukki laukoo Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa. (Kuva AOP)

Teemu Pukki uskalsi luvata, että Suomi voittaa Liechtensteinin ja saavuttaa historiallisen EM-kisapaikan.

JALKAPALLO Suomen jalkapallohistorian toistaiseksi tärkein peli on edessä ensi perjantaina Helsingissä. Suomi kohtaa EM-karsintaottelussa Liechtensteinin ja varmistaisi voitollaan historiansa ensimmäisen miesten EM-kisapaikkansa.

Suuret odotukset kohdistuvat tietysti Teemu Pukkiin, joka on mättänyt EM-karsinnoissa jo seitsemän maalia. Pukki on Suomessa jo niin iso tähti, että sai maanantaina oman lehdistötilaisuutensa.

– Tosi hyvät fiilikset. Mahtavaa, että päästään pelaamaan tällaiset pelit. Hyvä fiilis on edellisistä maaotteluista, eikä ole mitään apinaa selässä, Pukki sanoi.

Pukki myöntää, että tärkeä peli on ollut mielessä seurajoukkueessakin.

– Välipäivinä Norwichissa olen ajatellut, että on iso matsi edessä. Iso unelmani jalkapalloilijana on, että pääsisin pelaamaan Suomen joukkueessa arvokisoja.

Mutta mikäänhän ei ole varmaa ennen kuin on varmaa. Huuhkajat tarvitsee otteluista Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan yhteensä kaksi pistettä, jos Bosnia-Hertsegovina tai Armenia ei voita kahta viimeistä ottelua.

– Ei vielä olla voitettu mitään. Paljon on vielä tehtävää. Muistan, kun Tanskassa oltiin lähellä mestaruutta seurajoukkueessa ja tuli nokkaan. Se on opettanut olemaan nöyränä. Pukki sanoi.

Pukki painottaa, ettei peliin voi lähteä ylimielisenä. Liechtenstein on onnistunut nappaamaan pisteitä Kreikalta ja Armenialta.

– Liechtenstein keskittyi kesällä puolustamaan ja hakemaan vastahyökkäyksiä. Kesti hetken ennen kuin saatiin rikottua niiden puolustus. Ei voida lähteä yltiöpäisesti hyökkäämään. Liechtensteinin pelaajat osaavat tehdä maaleja.

Kesäkuussa Suomi voitti Liechtensteinin Vaduzissa 2-0. Siinä ottelussa Liechtenstein oli lähellä maalia.

– Niillä oli muutama vaarallinen vastahyökkäys. Kerran taisi niiden hyökkääjä päästä yksin Lukea (maalivahti Lukas Hradecky) vastaan. Kreikkaa vastaan pelasivat tasan. Ei voi olla ylimielinen, Pukki ennakoi.

Pukki painottaa rauhallisuuden merkitystä. Hermostua ei saa, jos tulosta ei ottelussa heti tule.

– Kärsivällisyys on tärkeää, jos maali ei heti tule. Meillä on hyvä draivi päällä. Ollaan tehty tosi hyvin maaleja.

Perjantain ottelu pelataan Töölön Telia 5G-areenalla tekonurmella. Pukille se stadion on tuttu vuodelta 2011 HJK:sta. Hän teki silloin Schalkea vastaan europelissä kaksi maalia.

– Oli hieno vuosi siellä Klubin kanssa. Varsinkin europeleistä on hienoja muistoja. Tähän vuodenaikaan varmaan paras alusta, joka voi olla. Pallo liikkuu nopeasti, toteaa Pukki.

Suomalainen peruspessimismi ja jalkapallojargoni toistaa mantraa, ettei ”mitään ole vielä voitettu”. Pukki kuitenkin täräytti ja lupasi, että ottelu voitetaan.

– Jos me pelataan omalla tasolla, voitetaan peli. Luotan, että jätkät hoitaa sen. Taitotaso ja mentaliteetti on meillä sen verran kova, että hoidetaan homma. Tällä kerralla uskallan luvata.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin tuska – maaleja ei tule ja Norwich rypee viimeisenä!

Kommentoi Facebookissa