SDP:n valtuutettu valehteli rasistisesta välikohtauksesta taksissa – ryhmä erotti ensi kesäkuun loppuun asti

SDP:n kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein ei ole ensimmäistä kertaa kohun keskellä.

SDP:n kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein ei ole ensimmäistä kertaa kohun keskellä. (Kuva AOP)

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Husseinin erottamisen syy on valehtelemisesta johtuva luottamuspula.

TAKSIKOHU Helsinkiläinen SDP:n kaupunginvaltuutettu ja usein mediassa esillä oleva AbdirahimHusuHussein kertoi Twitterissä viikko sitten joutuneensa työssään taksinkuljettajana rasististen solvausten kohteeksi.

Viikonvaihteen jälkeen sunnuntaina marraskuun 3. päivä julkaistu viesti oli seuraava:

”Eilen taksikyydissäni ollut haukkui pystyyn ja kehotti minua palamaan kotiin Somaliaan puolustamaan isänmaani. Pysäytin auton moottori tiellä ja pyysin tämän poistumaan kyydistä. Hän oli ihmeissään, ettei minulle kelvannut hänen rahoja. Sanoin, etten ota rasisteilta rahaa!”

Kaikki keskustelijat eivät uskoneet tarinaa, esimerkiksi moottoritiellä pysähtymisestä, joten Husu päätti vielä tarkentaa tapahtumia.

”Ehkä edellisestä päivityksestä jäi epäselvää. Moottoritiellä on myös bussi pysäkkiä muuten. Eikä voi muutenkaan pysäyttää autoa ihan minne vaan!”

”Annoin mua solvannelle miehelle miettimisaikaa. Hän sai rauhassa miettiä, miten toimia ensi kerralla kun mennään toisten työpaikalle ja solvataan heitä.

Hänellä pikku-humala päällä mut täysin toimintakykyinen. Seuraava bussi oli tulossa 45-60 minuutin päästä. Että näin!”

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ei ehkä odottanut, että Taksi Helsinki tarttuisi asiaan. Kyseessä olisi kuitenkin voinut olla asiakkaan heitteillejättö.

”Kun olen väärässä myönnän ensimmäisenä ja pyydän anteeksi siitä. Odotan Taksi Helsingin porukalta minun viikonlopun ajama reitit. Selvitystyö jatkuu. Palaan asiaan kun on oikea hetki.”

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen vahvistikin käyneen ilmi, ettei Husseinin kertoma tapahtumakulku ollut totta. Taksi Helsinki pystyi tarkistamaan ajonvälitysjärjestelmästään Husseinin taksin lokitiedot, jotka eivät ajankohdan ja reitin osalta pitäneet paikkaansa kerrotun kanssa.

”Vastataksemme Husun väitteisiin liittyviin kyselyihin vahvistamme tehtyjen selvitysten perusteella, että tässä ei ole tapahtunut heitteillejättöä eikä asiakkaan kyydistä poistoa. Keskustelut Husun kanssa on käyty ja asia näiltä osin loppuun käsitelty.”

Nyt Hussein joutui myöntämään valehdelleensa. Taksi Helsinki käsittelee tapausta laatutoimielimessään, josta voi vielä aiheutua seuraamuksia. Husu selittää nyt olleensa vihainen, ja ainoastaan uhanneensa asiakasta poistamisella.

Kansanedustaja ja helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Eveliina Heinäluoma on myös SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja. Hän kertoi olevansa äärimmäisen pettynyt valtuustoryhmän jäsenen Husun toimintaan. Luottamushenkilön pitää toimia arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla.

Valtuustoryhmän reaktio tulikin heti maanantai-iltana. Näin Eveliina Heinäluoma Twitterissä:

”Asian vakavuuden vuoksi ryhmämme päätti kokoontua jo tänään illalla käsittelemään valtuutettu Husu Husseinin toimintaa. Ryhmä kuuli Husseinia ja keskusteli tilanteesta. Ryhmämme on päättänyt erottaa Husu Husseinin SDP:n valtuustoryhmästä ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka.”

”Syynä valehtelu ja siitä johtuva luottamuspula. Ryhmä edellyttää jokaiselta valtuutetulta rehellisyyttä ja valtuutetun tehtävän edellyttämää arvokasta toimintaa. On selvää että myös Husun on jatkossa toimittava näin jotta hänellä enää olisi mahdollisuus toimia ryhmän jäsenenä.”

SDP:n kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein ei ollut ensimmäistä kertaa kohun keskellä. Hänen twiiteistään tehtiin kesällä tutkintapyyntö, sillä Husu nimitti perussuomalaisia ja kaikkia puolueen äänestäjiä ja kannattajia rasisteiksi. Tutkintapyyntö ei johtanut mihinkään.

Husu itse teki rikosilmoituksen, kun hän kertoi saaneensa uhkauksia sekä postissa hirttoköyden.

Lue myös: SDP:n kaupunginvaltuutettu kutsui kaikkia perussuomalaisia rasisteiksi – ”Poliisi ei epäile asiassa rikosta”

Kommentoi Facebookissa