Poliisi päästi yhden Turun terrori-iskusta epäillyn vapaaksi – neljä edelleen vangittu ja yksi etsintäkuulutettu

Turun terrori-iskusta epäilty on siirretty Turusta Hämeenlinnan vankisairaalaan.

Turun terrori-iskusta epäilty marokkolainen mies on siirretty Turusta Hämeenlinnan vankisairaalaan. (Kuva AOP)

Poliisilla ei edelleenkään ole täydellistä varmuutta kenenkään epäillyn todellisesta henkilöllisyydestä.

TURUN VEITSI-ISKU Poliisi on kuulustellut Turussa tällä viikolla kiinniotettuja miehiä liittyen Turun viime perjantaina tapahtuneeseen veitsi-iskuun. Kuulustelujen päätteeksi toinen heistä päästettiin vapaaksi ja toinen pidätettiin. Poliisi on päästänyt nyt toisenkin miehen vapaaksi.

Miehet olivat ilmoittaneet Ruotsissa olevansa marokkolaisia ja Suomessa algerialaisia. Kumpaakaan ei enää epäillä osuudesta Turun puukotuksiin. Edelleen neljä muuta epäiltyä on vangittu puukotuksiin liittyen ja yhdestä henkilöstä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus.

Abderrahman Mechkah -nimeä käyttävää pääepäiltyä epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Pääepäilty on siirretty Hämeenlinnan vankisairaalaan. Mies haavoittui, kun poliisi pysäytti hänet ampumalla reiteen.

Myös toinen 18-vuotiaaksi ilmoittautunut marokkolainen on vangittu todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä. Kaksi muuta on vangittu lievemmällä syytä epäillä -perusteella samoista rikosnimikkeistä.

Pääepäilty ja osa vangituista on oleskellut aikaisemmin Saksassa, jossa he käyttivät valehenkilöllisyyksiä ja syyllistyivät rikoksiin. Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä.

Tapauksen tutkinnanjohtajan mukaan poliisilla ei edelleenkään ole täydellistä varmuutta kenenkään epäillyn todellisesta henkilöllisyydestä.

Kommentoi Facebookissa