Poliisi piiritti omakotitaloa tuntien ajan – asunnosta löytyi kuollut nainen ja loukkaantunut mies

Asunnossa ollut mies oli loukkaantunut, ja hänet toimitettiin sairaankuljetuksen hoidettavaksi.

Asunnossa ollut mies oli loukkaantunut, ja hänet toimitettiin sairaankuljetuksen hoidettavaksi. (Kuva AOP)

Poliisin operaatio Pyhäjärvellä päättyi yhden henkilön kiinniottoon.

PIIRITYSTILANNE Oulun poliisilla oli 30.–31.12. illan ja yön aikana useamman tunnin operaatio Pyhäjärven Jokikyläntiellä. Operaatioon osallistui useita poliisin partioita sekä sairaankuljetuksen yksiköitä.

Poliisi tiedotti operaation luonteesta hieman ennen puolta yötä Twitterissä:

”Oulun poliisilla on usean partion tehtävä Pyhäjärvellä. Mahdollisesta väkivaltarikoksesta epäilty henkilö on linnoittautunut asuntoon. Poliisi on eristänyt alueen, eikä tilanteesta aiheudu vaaraa sivullisille.”

Hätäkeskukseen oli tullut soitto jo ennen iltakahdeksaa maanantai-iltana. Poliisi piirittikin Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevaa omakotitaloa usean tunnin ajan.

Operaatio saatiin päätökseen 31.12. hieman ennen kello kahta yöllä. Tehtävän kohteena olleesta asunnosta löydettiin kuollut nainen. Asunnossa ollut mies oli loukkaantunut, ja hänet toimitettiin sairaankuljetuksen hoidettavaksi.

– Tutkinta tapahtumien suhteen on alkuvaiheessa, mutta näyttää todennäköiseltä, että paikkakuntalaista 1970-luvun alussa syntynyttä mieshenkilöä epäillään asiassa henkirikoksesta omassa asunnossaan. Henkirikoksen uhri on suunnilleen samanikäinen paikkakuntalainen tekijän avopuoliso, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Simo Alanko.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä tutkinnan toimesta, operaatiosta ei aiheutunut vaaraa sivullisille henkilöille.

  • EDIT: Päivitetty tutkintatilannetta klo 11

Lue myös: Nuori nainen löytyi menehtyneenä asunnosta – poliisi pidätti poikaystävän epäiltynä taposta

Kommentoi Facebookissa