Poliisi poisti hakaristiliput mielenosoituksesta – kuusi henkilöä otettiin kiinni itsenäisyyspäivänä pääkaupungissa

Poliisille oli ennakkoon tehty ilmoitus yhdeksästä mielenosoituksesta.

Poliisille oli ennakkoon tehty ilmoitus yhdeksästä mielenosoituksesta. (Kuva AOP)

Myös droneja lennättävien toimintaan puututtiin, liikenteessä ei merkittäviä häiriöitä.

ITSENÄISYYSPÄIVÄ Poliisi turvasi itsenäisyyspäivän viettoa Helsingissä. Kokonaisuudessaan päivä sujui melko rauhallisesti. Poliisille oli ennakkoon tehty ilmoitus yhdeksästä mielenosoituksesta.

Helsingin poliisi on ottanut itsenäisyyspäivän iltaan kello 21 mennessä kiinni yhteensä kuusi henkilöä rikoksilta ja häiriöltä suojaamiseksi. Kiinniotoista neljä liittyi kolmeen mielenosoittajien kantamaan hakaristilippuun. Liput otettiin pois Kohti vapautta -kulkueen lähdettyä liikkeelle Kaisaniemestä.

Poliisi käski ensin mielenosoittajia laskemaan liput, mutta joutui lopulta turvautumaan voimakeinoihin.

‒ Liput otettiin pois yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaamiseksi. Lisäksi aloitimme esitutkinnan epäillystä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kertoo yleisjohtaja, ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista.

Lisäksi kaksi henkilöä otettiin illan aikana kiinni, kun he yrittivät häiritä 612-kulkuetta.

Ilmailua oli rajoitettu Helsingissä itsenäisyyspäivänä, mutta poliisi joutui puuttumaan useiden droneja lennättävien toimintaan. Tilapäinen rajoitusalue oli perustettu viranomaisten oman ilmailutoiminnan ja alueella olevien yleisötapahtumien turvaamiseksi.

Itsenäisyyspäivän viettoon liittyvät tapahtumat aiheuttivat muutoksia julkisen liikenteen reitteihin sekä poikkeuksia ja katkoksia liikenteeseen Helsingin keskustan alueella. Merkittäviä häiriöitä ei esiintynyt, ja liikenne on palautunut normaaliksi.

Lue myös: Arkkipiispa itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa – ”Julkisen vallan tehtävä on ylläpitää sovintoa”

Kommentoi Facebookissa